Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Recidivista na svobodě dlouho nezůstal

Tábor – Díky táborským policistům je již opět za mřížemi. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce před třetí hodinou odpolední úterý dne 4. března 2014 byla před jedním u obchodů v prostoru „Písecké křižovatky“ v Táboře okradena jedenadevadesátiletá seniorka. Přišla o peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami.  Díky oznámení a svědectví pozorných spoluobčanů, kteří poskytli popis pachatele a informace o směru jeho útěku, byla následná blesková policejní akce úspěšná.
Zadržený pachatel nebyl pro policisty osobou neznámou. Za předcházející rozsáhlou majetkovou i násilnou trestnou činnost byl již opakovaně odsouzen a potrestán. Brány vězení opustil v polovině ledna tohoto roku a dle poznatků policistů se rozhodně nepolepšil. Byl na něj opětovně vydán příkaz k zatčení a rovněž příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za další trestnou činnost.
Mimo výše uvedené skutečnosti mu policisté na Táborsku prokázali i další skutky, a to krádež v jednom z obchodních domů v Sezimově Ústí, které se dopustil jen několik dní po propuštění z věznice a rovněž díky maximálně rychlému vyhodnocení stop a poznatků sezimovoústeckými policisty ve spolupráci s městskými strážníky v Plané nad Lužnicí i případ vykradeného osobního vozidla na parkovišti před mateřskou školkou v Plané nad Lužnicí, o kterém jste byli informováni včerejším tiskovým servisem http://www.policie.cz/clanek/zlodej-cihal-na-parkovisti-u-materske-skolky.aspx .
Díky profesionální práci policistů tak recidivista po 48 dnech „svobody“ zamířil opět k soudu a následně zpět za mříže.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
6. března 2014
 
 

vytisknout  e-mailem