Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista obviněn za další skutky

LOUNY - Skončil ve vazební věznici. 

V rukou policistů opět skončil dvaatřicetiletý muž ze Žatecka. Přestože byl již v minulosti, hlavně za majetkovou trestnou činnost, několikrát odsouzen a potrestán, náprava u něj nenastala a protiprávního jednání se dopouští i nadále. Policisté v minulých dnech objasnili několik skutků, které má na svědomí právě uvedený mladík. Již  v prosinci minulého roku svěřila poškozená do rukou dotyčného osobní automobil zn. Ford KA v hodnotě 15 000 Kč za účelem opravy dveří. Místo toho však mladík se svěřeným vozidlem odjel do Podbořan a tam jej prodal. V polovině ledna vnikl v Žatci do jednoho nezajištěného bytu a tam odcizil set-top-box, motorovou pilu a detektor kovů, vše v hodnotě 2 750 Kč. Dne 4. února vnikl v Hájkově ulici v Žatci do neuzamčeného a nastartovaného vozidla zn. Škoda Fabia v hodnotě 40 000 Kč (více zde) a neoprávněně jej užíval až do 6. února, kdy v něm byl zadržen policejní hlídkou. Poslední skutek spáchal 5. února, kdy v nočních hodinách vnikl otevřenou brankou na pozemek jednoho rodinného domu v obci Sádek a odcizil květináč a hliníkovou konev. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování uvedeného recidivistu obvinil z trestných činů zpronevěry, neoprávněného užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání (řídil motorové vozidlo i přes vyslovený zákaz řízení) pokračujícího přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Na obviněného podal podnět k návrhu na vzetí do vazby, kterou na něj následně soudce uvalil.  

Vykázán ze společného obydlí

V pořadí již třetí vykázání ze společného obydlí v souvislosti s domácím násilím v tomto roce provedli v neděli policisté lounského okresu. Na podbořanské adrese, v ulici Sídliště míru, vykázali ze společného obydlí 41letého muže. Ten slovně napadal a vyhrožoval újmou na zdraví své bývalé manželce a jejímu synovi. Vzhledem k tomu, že uvedeného jednání se dopouštěl opakovaně, intenzita se stupňovala a poškození měli oprávněné obavy, aby je agresor nenapadl, byl policisty vykázán na deset dnů ze společného obydlí. Policisté o vykázání vyrozuměli Intervenční centrum v Ústí nad Labem a vykázanou osobu poučili o jejím právním postavení. Poškozenou seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních a další služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí. V roce 2013 provedli policisté v lounském okrese 18 vykázání ze společného obydlí.

Ukradl notebook, skončil na policejní služebně

V těchto dnech sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže 22letému mladíkovi z Českolipska. Ten začátekm listopadu odcizil v jednom lounském baru na židli odložený notebook v hodnotě přes 8 000 Kč. S kořistí poté utekl. Jelikož byl podezřelý celou dobu na pohybu, zadržet se jej podařilo až 7. února v České Lípě, bylo mu podezření sděleno 8. února, kdy byl eskortován na služebnu OOP Louny. Po provedených úkonech byl propuštěn na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 10. února 2014 

vytisknout  e-mailem