Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista odcizil kameru, která jej nasnímala

LIBEREC – Nad počínáním některých jedinců zůstává rozum stát. 

V úterý 28. srpna se v brzkých ranních hodinách vloupal do jedné z budov nedaleko centra města Liberce 40letý recidivista.
Ačkoli byl muž z Liberecka již několika rozsudky Okresního soudu odsouzen pro majetkovou trestnou činnosti, nijak jej předchozí tresty neodradily od další krádeže.2.jpg
Tentokráte si vybral dosti neobvyklé předměty, o kterých si však již předem mohl být jist, že jej z krádeže usvědčí. Jednalo se o bezpečnostní čidla a kamery.

Jakmile recidivista překonal vstupní dveře do budovy, už mu nebránilo nic v pohybu uvnitř. Osvětlen pohybovými čidly zřejmě znervózněl. Rozhodl se je tedy zneškodnit. Tři z nich odtrhl ze závěsů na stěnách. Pravděpodobně mu došlo také to, že pohybová čidla jsou instalována obvykle v doprovodu s bezpečnostními kamerami. Zamířil tedy k té, o níž si s určitostí myslel, že jej nasnímala. Nedošlo mu však, že záznamy nejsou uloženy v těle kamery, nýbrž na sběrných discích. A tak snímán okem kamerového systému demontoval zařízení v hodnotě přes 3200 korun.

Jakmile v ranních hodinách dorazili do budovy první zaměstnanci, okamžitě zpozorovali zlikvidované bezpečnostní zařízení. Rozhodli se shlédnout záznamy z kamer. Světe div se, záznamy odhalily podezřelého. Pracovníci firmy okamžitě poté předali záznamy policistům z obvodního oddělení, kteří během chvíle rozklíčovali kdo, že je tím nočním návštěvníkem.
Zanedlouho se 40letý recidivista ocitl na policejní služebně.

Policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. 

3. září 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskové oddělení

vytisknout  e-mailem