Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista opět za mřížemi

LOUNY - Opakovaně kradl a páchal další trestnou činnost... 

V rukou policistů opět skončil 20letý mladík z Loun, který v páchání trestné činnosti není žádným nováčkem. Nepoučil se ani ve vězení, kde strávil 13 měsíců za majetkovou trestnou činnost, a odkud byl v prosinci minulého roku propuštěn. Na svém kontě má znovu další krádeže. Někdy sám, někdy ve společnosti dalších kompliců kradl v minulém období hlavně na lounském koupališti. Tehdy přelezl oplocení areálu, vnikl do zaparkovaného vozidla a z něj odcizil peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. V dalším případě, kdy opět překonal oplocení, odstranil zámek u výherního automatu a poté z něj odcizil finanční hotovost. Dále se vloupal do kiosku, ze kterého si odnesl 48 kusů ledového čaje, krabice s nanuky a další věci. Při třetí vloupačce vypáčil dvě lednice stojící pod volně přístupným přístřeškem a odcizil z nich různé nápoje, bagety a další zboží. Kromě krádeží v areálu koupaliště kradl mladík i v jednom lounském baru. Za běžného provozu odcizil volně odložený notebook a razítko určené k živnostenskému podnikání. V další lounské restauraci využil nepozornosti uživatele motorového vozidla a v nestřeženém okamžiku mu bez jeho souhlasu odcizil klíče od automobilu zn. Citröen ZX. S vozem pak odjel do jedné obce na Chomutovsku k příbuzným. Zde vůz zajistili tamní policisté a předali majiteli. Uvedený mladík se také nestyděl okrást svoji rodinu. Z bytu, kam nemá jinak volný přístup, se mu podařilo odcizit peníze. I když celková způsobená škoda není závratně vysoká, činí cca 27 000 Kč, za své opakované skutky byl mladík obviněn a nyní se již opět nachází ve vazební věznici. Na případu policisté dále pracují.

Z pole zmizela mobilní toaleta

Zloději kradou kde se dá, a co sedá. V hledáčku jejich zájmu tentokrát uvízla i mobilní toaletní buňka TOI TOI v hodnotě 30 tisíc korun. Pro tu se dosud nezjištěný poberta vydal o víkendu do pole se samosběrem jahod u obce Velichov na Žatecku. Policisté již krádež šetří, ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají.

Mladí muži si se zákazem řízení hlavu nelámali

Na vyslovený zákaz řízení "kašlali" dva mladíci, když neoprávněně usedli za volant motorových vozidel a řídili je. Prvního z nich kontrolovali policisté v pátek odpoledne na náměstí T. G. Masaryka v Podbořanech při řízení osobního automobilu zn. VW Golf. Lustrací zjistili, že dotyčný má od 1. prosince roku 2010 na dobu dvou let vysloven Městským úřadem v Žatci zákaz řízení všech motorových vozidel. Druhý hříšník řídil osobní vůz zn. Škoda Felicia v lounské Poděbradově ulici, když jej kontrolovala hlídka dopravních policistů. Jak muži zákona následně zjistili, i tento mladík usedl za volant motorového vozidla a řídil jej nezákonně, neboť mu Okresní soud v Lounech vyslovil zákaz řízení od 19. listopadu 2010 až do 19. května roku 2012. Oběma mužům (21 a 30 let) proto policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Odcizení auta a přívěsných vozíků

Krádež vozidla byla v pátek nahlášena z Dukelské ulice v Žatci. Z parkoviště u tamní samoobsluhy odcizil dosud nezjištěný poberta osobní vůz zn. Renault Laguna v hodnotě cca 100 000 Kč. Kromě krádeže automobilu byla v pátek policistům oznámena i krádež odtahového přívěsu. Ten zmizel z jednoho parkoviště v Lubenci. Dosud neznámý pachatel překonal ocelový řetěz, kterým byl přívěs zajištěn a přisvojil si jej. V tomto případě činí škoda rovněž sto tisíc korun. Z obce Chrastín na Lounsku odcizil nezjištěný poberta přívěsný vozík za osobní automobil, když neoprávněně vnikl na cizí pozemek. Aby toho nebylo málo, násilím se dostal i do tamní stavební buňky, odkud odcizil pracovní nářadí (motorovou pilu, stolní okružní pilu, ruční el. hoblík, vrtačku, gola sadu). Způsobenou škodu vyčíslil poškozený na 26 950 Kč. Ve všech případech již policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachatelích pátrají.

Naplatí výživné na dceru

Téměř 40 000 Kč dluží na svoji nezletilou dceru, který žije s matkou na Podbořansku, 27letý krkavčí otec z Karlovarska. Od listopadu roku 2009, vyjma několika měsíců, si neplní vyživovací povinnost, ačkoli je mu stanovena rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Proto jej komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 27. června 2011

       

 

 

 

vytisknout  e-mailem