Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista opět kradl

TEPLICE - Byl zadržen při vloupání; Krádeže na železnici... 

Zadržen při vloupání
     Na svobodě zřejmě dlouho nezůstane 28letý recidivista, který se v Teplicích vloupal do dvou osobních vozidel. Několikrát trestaný muž po rozbití skleněné výplně okna vnikl do zaparkovaného Mercedesu, ze kterého odcizil dioptrické brýle, CD disk, osvěžovač vzduchu a krém na ruce. Následně se stejným způsobem vloupal do dalšího automobilu, odkud si odnesl podobně „hodnotný“ lup. Majitelka vozidla přišla o vonný stromeček, nabíječku k telefonu a leštěnku na lak. Zloděj, kterého policisté zadrželi na místě činu, byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, za který ho může soud poslat zpět do vězení až na tři roky.
 
Krádeže na železnici
     Policisté zadrželi pachatele, který se v sobotu večer pokusil na železniční trati odcizit měď ze stykového transformátoru. Jednadvacetiletý muž poškodil i napájecí kabel zařízení, škoda zatím nebyla poškozenou organizací vyčíslena. Muž byl obviněn z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Právě v době, kdy byl muž na policejní služebně, došlo na jiné trati na Teplicku k podobnému skutku. Dosud neznámý pachatel poblíž Zabrušan odcizil měděné vinutí ze stykového transformátoru, čímž způsobil škodu ve výši 80 tisíc korun. Případ zatím policisté prověřují jako přečin krádeže.
Krádeže na železnici.wav
 
„Nadýchal“ přes 4 promile
     Neobvykle vysokou hladinu alkoholu v dechu naměřili policisté 46letému muži, který zavinil dopravní nehodu. V neděli po půlnoci projížděl řidič obcí Dubí, kde mu ve stoupání došel benzín. Muž s autem začal couvat mimo komunikaci, kde narazil do dalšího zaparkovaného vozidla. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 4,28 promile alkoholu v dechu. Soudce může poslat nezodpovědného řidiče až na tři roky do vězení.
Nadýchal přes 4 promile.wav 
 
Měď stále láká
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Hostomicích odcizil měděný kabel. Zloděj překonal třímetrové oplocení pozemku poškozené firmy a následně z dřevěných cívek odcizil přes 120 metrů kabelu. Škoda byla vyčíslena na 72 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
 
Teplice, 14. 5. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem