Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Recidivista opět v rukou policie

KLADENSKO – Na stejném místě kradl hned dvakrát. 

V minulých dnech jsme vyhlásili pátrání po osobním automobilu Škoda Felicia, který byl zcizen 3. března 2019 v Kladně Švermově. Vozidlo bylo nalezeno 6. března 2019 v ulici Americká v Kladně u výjezdu z čerpací stanice poškozené a bez pohonných hmot. Zloděj navíc za okno vozidla umístil rukou napsaný vzkaz, že vozidlo je nepojízdné a že se omlouvá za odstavení v těchto místech.

Shodou okolností v době nálezu byl ohlášen další případ, tentokrát pouze pokusu krádeže, kdy stejnému majiteli z Kladna Švermova se pokusil opět zatím nezjištěný pachatel odcizit jeho druhé vozidlo zn. Škoda Felicia combi. Při krádeži byl vyrušen náhodným svědkem, proto z místa utekl. Do ulice Jaroslava Elznice v Kladně se ihned po přijetí oznámení vydaly policejní hlídky, které nedaleko místa krádeže zadržely pachatele.

Jedná se o devatenáctiletého muže z Kladna, který se při výslechu přiznal nejen k pokusu krádeže osobního vozidla, ale i k odcizení osobního automobilu Škoda Felicia, který  na stejné adrese odcizil 3. března 2019 a následně zanechal nepojízdný u výše uvedené čerpací stanice. Druhý z automobilů si vyhlédl, když kradl první z vozů a ve středu 6. března 2019 se pro něj vrátil.

Navíc se majetkové trestné činnosti dopustil i přes skutečnost, že byl v posledních třech letech odsouzen za krádeže.

Policisté muži sdělili podezření  z přečinu krádež, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
13. března 2019

vytisknout  e-mailem