Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Recidivista se opět činil

HODONÍNSKO: Padlo obvinění za jedenáct spáchaných krádeží. 

Několik měsíců přidělával starosti policistům šestadvacetiletý muž, který na Hodonínsku trestnou činností napáchal škody za desítky tisíc korun. V uplynulých dnech jej policisté spolu s kriminalisty zadrželi a usvědčili z celkem jedenácti skutků, kterých se dopustil. Trestnou činnost páchal od měsíce dubna letošního roku až do současnosti, kdy byl dopaden. Přitom byl již v letošním roce za majetkovou trestnou činnost odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání 12 měsíců s podmíněným odkladem na dobu 36 měsíců. K výčtu jeho skutků můžeme uvést, že vykrádal zahradní chatky, areály firem nebo kradl jízdní kola ze stojanů a také zboží v obchodech či bytech. Většinu krádeží spáchal v Hodoníně a blízkém okolí, ale také například v Čejkovicích, Kyjově a Dubňanech. Věci, které ukradl, následně zpeněžoval a finanční prostředky používal pro svoji potřebu. Policisté jej obvinili z trestných činů Krádež, Porušování domovní svobody a Neoprávněné užívání cizí věci.

Výčet jeho skutků:

  1. v Hodoníně se vloupal do firmy v místní části Kapřiska, kde odcizil měděné polotovary, kovovou kulatinu a pákové nůžky. Škoda 10tisíc korun.
  2. v Hodoníně v ulici Bezručova ukradl ze stojanu zamčené trekingové jízdní kolo v hodnotě 7000 korun.
  3. v Hodoníně v ulici Na Výhoně vnikl do oplocené zahrádky, kde ze zahradní chatky odcizil motorový křovinořez a motorovou pilu. Škoda 3000 korun.
  4. v Kyjově v ulici Svatoborská ukradl ze stojanu neuzamčené horské jízdní kolo v hodnotě 4000 korun.
  5. v Hodoníně v zahrádkářské osadě Štěpnice překonal oplocení zahrádky a po rozbití okna odcizil ze zahradní chatky akuvrtačku a láhve s vínem v celkové hodnotě 2000 korun.
  6. v Hodoníně v obchodním domě odcizil různé zboží v hodnotě několika stokorun, které si dal do svého batohu a prošel bez zaplacení pokladní zónou.
  7. v Dubňanech překonal oplocení areálu firmy a následně se vloupal do dílny, odkud odcizil elektronářadí a zde zaparkované osobní vozidlo. Tím také odcizené věci z místa odvezl a vozidlo používal ke svým účelům. Tím způsobil celkovou škodu přesahující 30tisíc korun.
  8. v obci Čejkovice se vloupal do autodílny, kde odcizil autorádio a kola z osobního vozidla v celkové hodnotě 5000 korun.
  9. v Hodoníně na Národní třídě využil vzájemné fyzické potyčky dvou mužů, při které jednomu z nich vypadl mobilní telefon, který zvedl a ukradl. Škoda 2000 korun.
  10. při návštěvě v bytě u svých známých v Hodoníně odcizil mixážní pult v hodnotě 3000 korun.
  11. při návštěvě v bytě svého známého v Hodoníně odcizil makety historických zbraní, dýk a meče v celkové hodnotě 1500 korun.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 12. 8. 2014

vytisknout  e-mailem