Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista se vloupal do několika chat

ÚSTÍ NAD LABEM - na obviněného je podán návrh na vazbu a další denní info 

Policejní komisař sdělil obvinění 51letému muži z trestného činu Krádeže, Porušování domovní svobody a Poškozování cizí věci. Obviněný se v průběhu tří měsíců vloupal do několika rekreačních chat v různých zahradních koloniích na Ústecku (Kočkov, Čermná, Sebuzín). Z těchto chatek převážně zmizelo elektrické nářadí, alkohol, jídlo a další drobnosti. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 36 tisíc korun. Obviněný byl v minulosti pro obdobnou trestnou činnost odsouzen a je na něj podán návrh na vazbu.

Místo splácení, vozidlo prodala
Policejní komisař sdělil obvinění 29leté ženě z trestného činu Úvěrového podvodu. Obviněná po předchozí domluvě s neznámým mužem uzavřela v místním autobazaru úvěrovou smlouvu na nákup vozidla Renault Laguna v hodnotě 200 tisíc korun, kdy po získání tohoto vozidla jej následně za „peníze na ruku“ vyměnila. V úvěrové smlouvě uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši svého příjmu a zároveň se zavázela úvěr splácet. To však do současné doby neučinila. Za uvedené jednání jí hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 3 let.

Řidič srazil opilého chodce
Policejní komisař sdělil obvinění 60letému muži z trestného činu Ublížení na zdraví. Obviněný v září loňského roku před restaurací v obci Libouchec srazil přes silnici přecházejícího 79letého muže. Chodec byl s vážným zraněním převezen do nemocnice. Policisté na místě u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, která byla negativní. Za to u chodce byla odběrem krve zjištěna hladina alkoholu v krvi ve výši 2,37 promile. Obviněnému za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti.

 

vytisknout  e-mailem