Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Recidivista se vloupal do vozidel v areálu Nákladového nádraží Žižkov

Případ si nakonec převzali kriminalisté třetího policejního obvodu specializující se na problematiku na úseku automobilů. 

Včera kolem půl deváté večer spatřili dva zaměstnanci bezpečnostní agentury v areálu Nákladového nádraží Žižkov muže, který se pohyboval kolem čtyř zaparkovaných vozidel a který jim byl podezřelý zejména svým roztržitým chováním. Dvojice proto okamžitě kontaktovala tísňovou linku a během pár minut byli na místě policisté z Pohotovostní motorizované jednotky, kteří podezřelého muže zastihli na odchodu. Když se ho ptali na účel návštěvy areálu, odvětil, že šel mezi vozidla pouze vykonat malou potřebu. Policisté však zjistili, že zaparkovaná vozidla jsou poškozená a vyloupená, muže tak vyzvali, aby jim ukázal veškeré věci, které měl u sebe. Podezřelý začal z tašek vytahovat nářadí jako šroubováky, nůžky, kladivo a věci pocházející z čerstvě napadených vozidel včetně jejich dokladů a pětilitrového plastového kanystru s pohonnými hmotami.
 
Policisté proto muže zadrželi a předali kolegům k dalším úkonům z místně příslušného oddělení. Ti celý případ konzultovali nejen s dosahovým státním zástupcem, ale i s kriminalisty z problematiky na úseku automobilů, kteří si nakonec případ převzali a podezřelému sdělili obvinění z trestného činu krádeže vloupáním, za což mu hrozí ne dvou, ale až tříleté vězení. Obviněný byl totiž před necelým měsícem odsouzený Obvodním soudem pro Prahu 9 za trestný čin krádeže k podmíněnému tříletému trestu odnětí svobody. Zadržený skončil v policejní cele s podnětem na návrh na vzetí do vazby, o kterém rozhodne soud. 
 
por. Bc. Jana Rösslerová 5. 3. 2013

vytisknout  e-mailem