Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista se zřejmě nenapravil

TRUTNOVSKO – Soudce ho poslal do vazby. 

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti třiadvacetiletému muži, kterého obvinil z přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněnému muži klademe za vinu, že se na Trutnovsku ve dvanácti případech dopustil majetkové trestné činnosti a poškozeným tak způsobil celkovou škodu vyšší než 50 tisíc korun. Jeho předmětem zájmu se v období od června letošního roku až do současné doby staly především obchodní domy, prodejny elektra, oblečení a drogérie, ale i jedna trafika ("V trafice odcizil stírací losy"). Z provozoven měl postupně odcizit elektroniku, nádobí, oblečení, drogistické zboží a stírací losy. Tresné činnosti se také dopustil, když si přisvojil mobilní telefon a peněženku s doklady a platební kartou, kterou se následně pokusil zneužít při placení. V jednom případě se měl ještě vloupat násilím do rodinného domu a uvnitř odcizit alkohol s televizorem.

Policisté muže zadrželi v sobotu 27. července krátce po krádeži v jednom z obchodů. Nejdříve ho vyzvali k předložení dokladů. Ty však u sebe neměl a nepravdivě uváděl své jméno i datum narození. Před eskortou na policejní oddělení se navíc pokusil o útěk. Ten se mu ale nepovedl a skočil v policejních poutech. Následně vyšla najevo jeho pravá totožnost a policistům se poté přiznal i ke své trestné činnosti.

Vzhledem k tomu, že muž neporušil zákon poprvé a v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost již pravomocně odsouzen, rozhodl dnes (29.7.) soudce okresního soudu v Trutnově, že bude dále stíhán ve vazbě. Samozřejmě přihlédl také k velkému rozsahu jeho provinění. Brány věznice naposledy recidivista opustil v únoru letošního roku. Roční nepodmíněný trest ho však zřejmě nenapravil. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

nprap. Lukáš Vincenc
29. července 2019, 12:53

vytisknout  e-mailem