Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista skončil v policejní cele

LOUNY - Na svědomí má několik trestných činů... 

V policejní cele skončil padesátiletý muž z Prahy, který v minulých týdnech páchal na Podbořansku vážnou trestnou činnost. Koncem října např. okradl na podbořanském Masarykově náměstí poškozeného, který odcházel od bankomatu. Zezadu do něj strčil a právě vybranou finanční hotovost i s peněženkou, doklady a platební kartou mu z ruky vytrhl. Tím mu způsobil škodu přesahující tři tisíce korun. Ten samý den odpoledne měl v úmyslu se nezákonně obohatit ještě o další peníze. V jednom baru v Kryrech vypáčil zásobník peněz výherního automatu, ale žádné tam nenašel. Ve svém tažení následně pokračoval do kryrské ulice 5. května, kde z pozemku jednoho rodinného domu odcizil kovové trubky z demontovaného rozvodu topení s mosaznými ventily v hodnotě přes 1 000 Kč. Ty následně zpeněžil ve sběrných surovinách. Ve stejné době se dopustil i dalšího trestného činu, když neoprávněně řídil motorové vozidlo. Mezi obcemi Kryry a Černčice na Podbořansku šoféroval vůz zn. Peugeot 205, ačkoli má v současné době vysloven zákaz řízení. V minulých dnech spáchal pro změnu jiný incident v prodejně smíšeného zboží v Dukelské ulici v Podbořanech. Při nákupu rohlíků si do kapsy kalhot uschoval deodorant v hodnotě 79 Kč a chtěl jej bez zaplacení pronést přes pokladnu. Majitel prodejny si krádeže všiml a odcizený deodorant požadoval zaplatit. Vznikla potyčka, při které útočník vytáhl na prodavače nůž. Tomu se podařilo, ještě za pomoci přivolaného syna, mu nůž z ruky vyrazit a útočník se dostal z prodejny ven. Přitom vytáhl další nůž a při útěku poškozeným vyhrožoval. Naštěstí se incident obešel bez zranění. Těchto trestných činů se uvedený muž dopusti i přesto, že již byl v minulých měsících za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Nyní je stíhán z trestných činů nebezpečného vyhrožování, výtržnictví, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V policejní cele čeká na rozhodnutí soudu o uvalení vazby. 

Ukradená nafta v Peruci

Policisté šetří krádež motorové nafty z nádrže odstaveného nákladního automobilu zn. Scania v Peruci. Neznámý pachatel odcizil cca 250 litrů nafty nezjištěným způsobem, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za 8 000 Kč. K události došlo z pondělí na úterý, policie po pachateli pátrá.

V dopravě se situace zklidnila

Zdá se, že si již řidiči zvykli na příval sněhu a namrznuté a zasněžené vozovky, neboť dopravní policisté lounského okresu včera vyjížděli pouze k dvěma dopravním nehodám. Jedna se obešla zcela bez zranění a při druhé byli lehce zraněni dva chodci. Jednalo se o dopravní nehodu poblíž Března u Postoloprt, o které jsme již včera informovali ( http://www.policie.cz/clanek/pri-nehode-srazil-chodce.aspx). Ani dnes ráno k žádné dopravní nehodě nemuseli policisté vyjíždět. Opatrnost je ale na místě, jelikož se očekává další sněžení a mrazivé počasí nás neopustí ani v příštích dnech. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 1. prosince 2010

vytisknout  e-mailem