Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

TEPLICKO - Na svobodě zůstat nemohl; Ukradl čokoládu... 

Recidivista skončil ve vazbě

     Koncem dubna jsme informovali o dopadení pachatele, který se už dva týdny po návratu z výkonu trestu odnětí svobody vloupal do pěti aut a navíc odcizil jízdní kolo (více v článku "Recidivista zase kradl"). Poté, co byl obviněn, ho policisté pustili na svobodu, moc si toho ale nevážil. V pondělí se v Teplicích pokusil odcizit autobaterie ze zaparkovaného nákladního vozidla, přistihl ho ale svědek, který přivolal policii.

     Vyšetřovatel rozšířil recidivistovo trestní stíhání o zločin krádeže ve stadiu pokusu a z důvodné obavy, že by na svobodě v páchání trestné činnosti pokračoval, zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval.

Ukradl čokoládu

     Přes dvacet tabulek čokolády ukradl v bílinském supermarketu 44letý muž, který si sladkosti schoval pod tričko. Prošel pokladní zónou, aniž by zboží v hodnotě 1400 korun zaplatil, vzhledem k jeho trestní minulosti a spáchání v době nouzového stavu mu za zločin krádeže, ze kterého byl obviněn, hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Odcizené kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Dubí ukradl jízdní kolo. Lapka vzal bicykl ze zahrady u domu a nezabránil mu v tom ani zámek, kterým bylo kolo zajištěno. Oznamovatel vyčíslil škodu na sedm tisíc korun, zloději hrozí v případě dopadení s ohledem na spáchání zločinu krádeže v době nouzového stavu až osmileté vězení.

14. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem