Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

MOST - V listopadu přišel z basy a opět vykrádal byty; Na dávky neměla nárok;  

 V listopadu se vrátil z výkonu trestu za vloupání do bytů, v prosinci a v lednu se opět dopustil další majetkové trestné činnosti. Kriminalisté odhalili, že 40letý muž z Chomutovska má na svědomí čtyři případy vloupání do bytů v Mostě, pět případů v Ústí nad Labem a jedno vloupání v Trnovanech. Z místa svého bydliště jezdil na výpravy již s úmyslem krást. Vybaven nářadím navštívil mostecké sídliště Liščí vrch, ústecké Krásné Březno a teplické Trnovany. Byty si nijak zvlášť nevybíral. Vždy zazvonil venku na zvonky, a když mu obyvatelé otevřeli vchodové dveře, zkusil zvonit i u dveří nějakého bytu. Když nikdo neotevřel, násilím vnikl dovnitř a tam odcizil peníze, šperky, elektroniku a další věci. Lup prodával v zastavárně. Za utržené peníze si kupoval drogy. Policie muže zadržela a obvinila ho z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Komisař mostecké policie na obviněného podal podnět na uvalení vazby. Tam obviněný recidivista skončil. Poškození majitelé vyčíslili škodu na 175 tisíc korun.


 

Dávky pomoci v hmotné nouzi pobírala neoprávněně

Až pětiletý trest odnětí svobody může očekávat v případě odsouzení 50letá žena z Litvínova, kterou policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech z přečinu podvodu. Podle výsledků šetření kriminalistů měla žena již od roku 2007 do loňského března neoprávněně pobírat dávky pomoci v hmotné nouzi. O tuto dávku zažádala poprvé v roce 2007 a do prohlášení o celkových sociálních a majetkových poměrech záměrně neuvedla nutnou položku v kolonkách nemovitého a movitého majetku. Bylo zjištěno, že žadatelka je majitelkou motorového vozidla a další nemovitosti. Takto požadovala každý další rok dávky pomoci v hmotné nouzi a k březnu 2011 jí bylo od roku 2007 celkem vyplaceno 226 tisíc korun. Obviněná tedy v úmyslu sebe obohatit v žádostech neuvedla opakovaně skutečnosti rozhodné pro přiznání dávek a tyto byly neoprávněně vyplaceny.


 


 

Čtyři řidiči pod vlivem drogy

Jak policie začátkem roku avízovala, zaměřuje se ve zvýšené míře na kontrolu řidičů, kteří za volant svých vozidel usedají pod vlivem drogy. Kontroly neprovádí jen policisté dopravního inspektorátu, ale i muži v uniformách z obvodních oddělení a hlídkové služby.

Policejní inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 30leté řidičce. Tu muži zákona kontrolovali v Litvínově a provedenou orientační zkouškou bylo zjištěno, že řidička řídí pod vlivem metamfetaminu. Motoristka se následně podrobila lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté ženě na místě zadrželi řidičský průkaz.

Včera dopravní policisté krátce po půlnoci v centru Mostu zastavili vozidlo značky Fiat a zkontrolovali jeho řidiče. Měl pozitivní test na přítomnost drogy, který ukázal na látku metamfetamin. Zato neměl řidičský průkaz ani občanský průkaz. Policisté řidiče zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič uvedl, že drogu užil před několika dny. Další jízdu mu policie zakázala a po několika hodinách muže ze zadržení propustila.

Pod vlivem drogy řídil i 31letý muž z Mostu. Toho policejní hlídka zastihla v ulici A. Jiráska v Litvínově. Řidič se podrobil orientačnímu testu na drogy, který byl pozitivní. Poté se dostavil i k lékařskému yyšetření a odběrům. Na základě posudku z oboru toxikologie a psychiatrie policie muži sdělila podezření z přečinu.

Další řidič byl kontrolován včera odpoledne v Janově při řízení vozidla BMW. Provedený test na drogu ukázal na přítomnost THC látky, amfetaminu a metamfetaminu. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Případ vyšetřují hamerští policisté pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Ukradl šišku salámu

Na salámu si včera nepochutnal 47letý muž z obce na Litvínovska. Ten odpoledne přijel nakupovat do centra Mostu. V prodejně s potravinami si vybral šišku salámu Herkules a tu si ukryl pod bundu. Pak zamířil k pokladně a prošel bez placení. Detektiv prodejny však zloděje zaregistroval a zadržel ho. Lapka skončil na policejní služebně a odešel se sdělením podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Jak se ukázalo šetřením, muž nekradl poprvé, již v minulosti byl za krádež odsouzen. Salám v hodnotě 209 korun byl zajištěn a vrácen zpět prodejně.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 9. února 2012


 


 

vytisknout  e-mailem