Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

TEPLICKO - V dubnu se vrátil z vězení a už zase kradl; Vlastního otce připravil o peníze... 

Recidivista skončil ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 35letý muž, který se v uplynulých týdnech opakovaně dopouštěl krádeží v obchodech. V minulosti dvacetkrát odsouzený recidivista je podezřelý, že se od konce června do současné doby dopustil nejméně deseti krádeží v různých teplických prodejnách, zajímala ho hlavně kosmetika a drogistické zboží.

     Za dva měsíce odcizil zboží za bezmála pětadvacet tisíc korun, vzhledem k důvodné obavě, že na svobodě by v páchání trestné činnosti pokračoval, byl podán podnět k jeho vzetí do vazby. Recidivistovi, který byl na svobodě teprve od konce letošního dubna, hrozí v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody.

Okradl vlastního otce

     Až dva roky my mohl strávit za mřížemi 29letý muž, který okradl vlastního otce. V minulosti čtyřikrát odsouzený muž je podezřelý, že v rodinném domě rodičů odcizil z peněženky platební kartu, s jejíž pomocí pak postupně vybral z bankomatu osmadvacet tisíc korun. Při posledním pokusu o výběr peněz po několika dnech už zablokovaná karta zůstala v bankomatu. Policisté nezdárného syna obvinili z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, vyšetřován je na svobodě.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 9:45 do 10:15 hodin dne 25. srpna 2021 v Teplicích, ul. Mírové náměstí u kulturního domu. Neznámý řidič při jízdě poškodil pravou zadní stranu zaparkovaného vozidla Mercedes a z místa odjel, aniž splnil zákonem  danou povinnost při účasti na dopravní nehodě. Podle dosud zjištěných poznatků se mohlo jednat o vozidlo Škoda Octavia černé barvy pravděpodobně druhé řady.

     Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

26. srpna 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem