Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

TEPLICKO - Nepřestával krást, teď je za mřížemi; Zaměřil se na kabely a další zprávy.  

Recidivista skončil ve vazbě
     Minulý týden jsme informovali o případu 27letého recidivisty, který se v Teplicích vloupal do přízemního bytu, kde ho přistihl poškozený (více v článku "Zloděj se schoval v koupelně" ZDE). Během vyšetřování policisté zjistili, že kromě tohoto vloupání je podezřelý i z další trestné činnosti.
     V polovině srpna vnikl ještě s dalším spolupachatelem na dvůr domu, odkud odcizili dětské kolo v hodnotě čtyři tisíce korun. Koncem předchozího měsíce se stejným komplicem ukradli další kolo, podezřelý přeštípl kleštěmi bezpečnostní zámek, kterým bylo kolo připoutáno ke sloupku, nasedl na něj a z místa činu odjel.
     Začátkem září vnikl do kabiny nákladního vozidla, odkud odcizil scanner s platebním terminálem a platební kartu, škoda v tomto případě přesáhla šedesát tisíc korun.
     Dále je podezřelý, že minulý týden využil chvíle nepozornosti osádky vozidla, která u zásobovací rampy vykládala zboží a v nestřeženém okamžiku z neuzamčeného auta odcizil ledvinku s penězi a mobilním telefonem. Celková škoda byla vyčíslena na necelých sedm tisíc korun.
     Naposledy kradl ve čtvrtek v noci, kdy v centru Teplic prostrčil ruku skrze mříž trafiky a ukradl několik časopisů a plechovku s pitím.
     Protože je zjevné, že na svobodě by muž obviněný z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku v páchání trestné činnosti pokračoval, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby, který soudce akceptoval.
Recidivista skončil ve vazbě.mp3
 
Zaměřil se na kabely
     Z trestných činů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení byl obviněn 24letý muž, který v průběhu srpna opakovaně kradl měděné kabely.
     Zaměřil se především na napájecí kabely veřejného osvětlení, které odštípal a odcizil ve třech případech. Kradl také na železnici, kde odcizil několik desítek metrů zabezpečovacího kabelu, který slouží k napájení návěstidel a indikaci kolových obvodů, následkem čehož byla omezena funkčnost zařízení, které zajišťuje bezpečnou a plynulou vlakovou dopravu.
     Koncem srpna pak v oploceném areálu v Újezdečku odcizil dalších sto metrů měděných kabelů, celková škoda, kterou krádežemi způsobil, přesáhla částku 67 tisíc korun. Muži, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé a za majetkovou trestnou činnost byl opakovaně odsouzen, hrozí v případě uznání viny až šestileté vězení.
Zaměřil se na kabely.mp3 
 
Vykradl sousedovi sklep
     Až tříleté vězení hrozí 20letému muži, který se v loňském roce vloupal do sklepní kóje svého souseda. Když byl v suterénu domu, kde v té době bydlel, povšiml si sady disků z lehkých slitin v sousední kóji a rozhodl se, že je odcizí. Vloupal se do kóje, disky v hodnotě šest tisíc korun odcizil a následně je za daleko menší částku prodal.
     Při výslechu se k činu doznal, své jednání odůvodňoval tím, že potřeboval peníze na péči o dítě. Nebylo to ale poprvé, kdy kradl, za majetkovou trestnou činnost už byl v minulosti odsouzen, před soudem nyní stane s novým obviněním z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříleté vězení.
 
Výlet se manželům prodražil
     Víkendový výlet do lesů u Kostomlat pod Milešovkou se prodražil manželům, kteří si chtěli užít pěknou sobotu. Neznámý zloděj využil opuštěnosti místa, kde si zaparkovali své auto a do vozidla se jim vloupal. Poškozená přišla o kabelku s peněženkou, mobilem, fotoaparátem a dalšími věcmi, škodu na odcizených věcech vyčíslila na 15 tisíc korun, další dva tisíce bude stát oprava rozbitého okénka. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Využil nepozornosti obsluhy
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který o víkendu kradl v teplickém baru. Zloděj využil nepozornosti obsluhy podniku a v nestřeženém okamžiku poškozenému odcizil pánskou tašku s peněženkou a doklady. Prázdnou tašku pak pohodil na toaletě, o všechny cenné věci v hodnotě téměř sedm tisíc korun oznamovatel přišel. V případě dopadení se bude pachatel zodpovídat ze spáchání přečinu krádeže.
 
Hledáme svědky nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo 11. září 2015 kolem 15:00 hodin v Teplicích, ul. U Hřiště na parkovišti u OD Albert. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil roh budovy v místech, kde se nachází prodejna s výrobou klíčů a z místa nehody odjel, aniž by učinil patřičná opatření, která jsou uložena zákonem. Poškozením skleněné výplně byla způsobena škoda přibližně pět tisíc korun.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 14. 9. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem