Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista skončil ve vazební věznici

LIBEREC - V září loňského roku vykradl 34letý recidivista dvě zahradní chatky na Vápence v ulici Bosenská. V minulosti byl již za majetkovou trestnou činnost odsouzen. 

1Liberečtí kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 34letého muže pocházejícího z Prahy pro trestný čin krádeže. V polovině měsíce září loňského roku navštívil zahrádkářskou kolonii v Liberci na Vápence, v ulici Bosenská. Vzhledem k tomu, že muž je nezaměstananý a ani není veden nikde na Úřadu práce a nepobírá žádné sociální dávky, obstarává si peníze na živobytí trestnou činností. Rozhodl se tedy podívat se do dvou zahradních chatek, zda se tam nenajdou nějaké věci, které by se daly zpeněžit.

V prvním případě vnikl za užití násilí a překonání vrátek drátěného plotu na pozemek, kde násilím dále překonal vstupní dveře do chatky. Uvnitř objevil celkem hodnotné věci - elektrické nářadí jako je vrtačka a bourací kladivo v celkové hodnotě za bezmála 9 tisíc korun. Asi se mu zdálo, že výdělek nebude takový, jaký si představoval a rozhodl se dobývat i do další chatky. Zde u překonal zámek u kůlny stavebně spojené s chatkou a i odtud si odnesl nářadí, dále prodlužovací kabel délky 50 m, ale také pánské horské jízdní kolo. Majiteli druhé chatky způsobil škodu za více jak 6 tisíc korun.2

To, že má tyto krádeže na svědomí právě 34letý muž z Prahy, zjistili operativní činností policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka.

Muž se pod tíhou důkazů kriminalistům ke krádežím doznal. Jedná se o člověka, který je pravidelným uživatelm drog a peníze tudíž potřebuje často i za tímto účelem. V minulosti byl již pro majetkovou trestnou činnost několikrát odsouzen a potrestán. Kde skončiliy dcizené věci, si obviněný s ohledem na ovlivnění návykovými látkami již nepamatuje.

Muž nyní čelí obvinění z přečinu krádeže, za který ho může soud poslat až na tři roky do vězení.

Policejní komisař zároveň podal soudu podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, neboť je zde důvodná obava, že by v páchání trestné činnosti pokračoval. Soudce se s tímto návhrem ztotožnil a rozhodl o umístění 34letého recidivisty do vazební věznice.


9. 3. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem