Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Recidivista usvědčen z krádeží za více jak třista tisíc korun

KLADNESKO - Kriminalisté si na konto připsali další úspěšně vyřešený případ. Podařilo se jim dopadnout čtyřicetiletého devatenáctkrát trestaného muže. 

 
Výtečník se v Kladně a okolí, ale i v Mělníku specializoval na krádeže zejména ve fitcentrech, kadeřnictvích, masážních salonech a podobných zařízeních. Muž, který zjevem nebudil pozornost ani podezření, využil své obratnosti a v pětadvaceti případech okradl na čtyřicet jak fyzickým, tak právnických osob.
 
Do provozoven přicházel jako běžný klient. V případě krádeží ve fitcentrech a posilovnách si dokonce i zacvičil. Pokaždé ale využil chvíle nepozornosti a ostatním návštěvníkům kradl ze skříňky jejich osobní věci, peníze a platební karty.
 
Obdobně si počínal například v solné jeskyni, kadeřnictví či masážním salonu. Po absolvování kúry sice zaplatil, nicméně před svým odchodem ještě nepozorovaně obral masérku o peníze i šperky.
 
"Nejšikovnější" byl zloděj v autoservisu v obci na Kladensku, kde si chtěl naoko nechat opravit vůz. Při dotazování se na možnosti oprav svého auta odvedl pozornost pracovníka tak, že mu v nestřežené chvíli odcizil z kanceláře dvaasedmdesát tisíc korun.
 
Přestože se i napříště recidivista domníval, že je nepolapitelný, klec spadla v kladenském antikvariátu. Zde se rovněž pokoušel krást. V tomto případě už byl identifikován majitelem a po chvíli, na základě výborné operativní práce kriminalistů i zadržen.
 
Vyšetřovatelka mu následně sdělila obvinění pro spáchání pokračujícího přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Vzhledem k mužově minulosti a množství provedených krádeží byl dán návrh na vzetí obviněného do vazby, což soud akceptoval. Z vazby asi po měsíci navíc putoval do výkonu trestu. Mezi tím byl totiž odsouzen za jinou majetkovou trestnou činnost.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
9. dubna 2014

vytisknout  e-mailem