Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista ve vazbě

TEPLICE - Zadržen na místě činu; Využil poruchy...... 

Recidivista ve vazbě
      Policejní komisař obvinil 43-letého recidivistu z Teplic z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci. Těch se dopustil, když se v ranních hodinách v centru Teplic  po překonání alarmu vloupal do kanceláře poškozené firmy, kde odcizil notebook a scanner. Hodnotu věcí jednatel firmy vyčíslil na 25 000 korun, na poškození vznikla škoda za 13 000 korun. Pachatele na místě činu zadrželi policisté hlídkové služby v Teplicích.  Jelikož se nejedná o první delikt obviněného, byla na něj uvalena vazba. Zde bude čekat na rozhodnutí soudu, který ho může poslat až na tři roky za mříže.

Využil poruchy vozidla
     Neznámý pachatel využil poruchy osobního vozidla, které nechal majitel na silnici mezi Duchcovem a Lomem. Poškozený při cestě do zaměstnání odstavil své vozidlo  a šel zavolat odtahovou službu. Když se za půl hodiny k autu vrátil tak zjistil, že se mu do auta vloupal neznámý pachatel, který si odnesl autorádio, sadu ručního nářadí nabíječku na mobilní telefon a dva batohy s oblečením. Poškozený vyčíslil škodu na odcizených věcech na bezmála 8 tisíc korun, na vozidle mu pachatel způsobil škodu ve výši 23 tisíce korun.

Neopatrnost se nevyplácí
    Neopatrnost si vyčítá 23-letá žena, která si zapomněla na toaletě v teplickém hypermarketu svou kabelku a odešla nakupovat. Když si všimla, že jí kabelka chybí, vrátila se na toalety a zjistila, že kabelka s jejími osobními doklady, klíči, penězi, kosmetikou a fotoaparátem je pryč. Škoda se vyšplhala téměř na sedm tisíc korun. Nenechavci,  který kabelku odcizil hrozí za trestný čin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.

vytisknout  e-mailem