Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Recidivista ve vazební věznici

NOVOJIČÍNSKO-Nový Jičín má zakázaný  

Pravomocným rozhodnutím soudu má zákaz pobývat ve městě Nový Jičín. Přesto se zde zdržoval a opakovaně páchal trestnou činnost.
 
Z rozhodnutí soudu je nyní 37letý muž trvale bytem v Uherském Brodě ve vazební věznici. Je totiž podezřelý nejen z maření výkonu úředního rozhodnutí, ale také z loupeže provedené v prodejně s nožem v ruce a vykradení zastavárny v Novém Jičíně.
 
Recidivista je novojičínským policistům dobře známý, při jednom z lednových zadržení a umístění v policejní cele se pokusil o sebepoškození. Po ošetření přivolaným lékařem skončil v psychiatrické léčebně. Z důvodu páchání trestné činnosti mu soud uložil mimo jiné zákaz pobytu v městě Nový Jičín až do roku 2017. Což soustavně porušoval.
 
V průběhu prověřování trestné činnosti případu loupeže a vloupání do zastavárny, přivedly policisty zajištěné stopy a informace k podezřelému. Vše nasvědčuje tomu, že se začátkem roku za použití násilí vloupal do prodejny zastavárny, z které odcizil notebooky a další zboží v hodnotě 10 tisíc korun. Odcizené věci následně odprodal a peníze použil pro svou potřebu.
 
Samotné loupeže se zbraní se měl dopustit v polovině měsíce ledna. Po vstupu do prodejny potravin v Novém Jičíně, požadoval po obsluze se zakrytou hlavou a nožem v ruce peníze. Dokonce proti obsluhující ženě použil násilí a vyvolal u ní důvodnou obavu o život. Odcizit se mu však nic nepodařilo a z prodejny utekl. Po samotném přepadení a loupeži poskytli lékaři psychicky zraněné ženě lékařskou pomoc.
 
Podezřelého recidivistu se po několika dnech intenzivního pátrání podařilo zadržet v Ostravě. Při samotném výslechu se policistům k vloupání do prodejny bazaru plně doznal, druhý skutek částečně popírá. Nicméně z rozhodnutí soudu na základě zjištěných skutečností byl umístěn do vazební věznice. Výši a délku trestu urči soud. 
 
Nový Jičín, 23.2.2015
 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař / skupina tisku a prevence /Nový Jičíín

vytisknout  e-mailem