Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista vykrádal auta

TEPLICKO - Svobody si asi moc neužije; Krást nepřestala; Vloupání do sklepa. 

Recidivista vykrádal auta

     Policisté dopadli zloděje, který v Teplicích v uplynulých dvou měsících vykrádal auta. V minulosti 14krát odsouzený recidivista, který byl teprve letos v březnu propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, je podezřelý, že vnikl do nejméně čtyř aut. Poškozené připravil o autorádio, navigaci, nebo peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Celkem způsobil škodu přes 24 tisíc korun, včera si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vzhledem k důvodné obavě, že na svobodě by v páchání trestné činnosti pokračoval, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pokud uzná soudce recidivistu vinným, může ho poslat zpátky do důvěrně známého vězeňského prostředí až na tři roky.

Krást nepřestala

     Začátkem června jsme informovali o dopadení 27leté zlodějky, která se dopustila krádeží v družině základní školy a v teplické prádelně (více k případům v článku "Kradla v družině i v prádelně"). Skutečnost, že je obviněná, ji ale neodradila od dalšího páchání trestné činnosti. Koncem června přišla do teplické restaurace, kde využila nepřítomnosti recepční a z peněženky uložené v kabelce jí odcizila dvanáct set korun. I tuto krádež ale policisté objasnili, vyšetřovatel včera rozšířil trestní stíhání v minulosti sedmkrát odsouzené recidivistky o další skutek, ženě hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení.

Vloupání do sklepa

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který se v Bílině vloupal do sklepa. Zloděj vnikl do nezabezpečeného suterénu panelového domu, kde vypáčil dveře sklepní kóje, ze které odcizil horské kolo v hodnotě 15 tisíc korun. Po kole i pachateli, kterému v případě dopadení hrozí až tříleté vězení, nyní pátrají bílinští policisté.

12. 7. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem