Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista vykrádal auta

TEPLICKO - Bral všechno, co mohl zpeněžit; Povedený podnájemník... 

Recidivista vykrádal auta 

     Z trestných činů krádeže a poškození cizí věci byl obviněn 39letý recidivista, který v uplynulých měsících vykrádal na Teplicku auta. V minulosti 12krát odsouzený muž je podezřelý, že se začátkem března vloupal v Teplicích do zaparkovaného auta, ze kterého chtěl původně jen odcizit uložené věci. Když v něm ale našel náhradní klíč, do druhého dne se Fiatem vozil po Teplicích a Dubí. Když bylo auto nalezeno, majitel zjistil, že mu v něm chybí notebook, tablet a autobaterie.

     O několik dnů později se v Dubí vloupal do vozidla, ze kterého si odnesl autorádio, kryt zavazadlového prostoru s reproduktory, nabíječku a hever. V květnu pak v krádežích pokračoval, v Teplicích vnikl do auta, ze kterého odcizil ponorné čerpadlo a odnímatelný panel od autorádia, z dalšího vozu ukradl dvě motorové pily a v jiném autě našel zabudovanou kameru a navigaci, kterou také odcizil. O pár dnů později se vloupal do dodávky, ze které ukradl úhlovou brusku a elektrickou ruční kotoučovou pilu. Koncem května vykradl v Teplicích další auto, ze kterého si odnesl autorádio a subwoofer.

     Svou kořist postupně rozprodal zájemcům na ulici za zlomek skutečné ceny, krádežemi způsobil škodu přes 113 tisíc korun, dalších dvacet tisíc pak poškozením aut. U výslechu se ke všem vloupáním přiznal, muž, kterému hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi, je vyšetřován na svobodě.

Povedený podnájemník

     Povedeného podnájemníka si vzala do bytu žena z Teplic, kterou 44letý muž hned dvakrát okradl. Nejdříve ji připravil o mobil a posléze o osm tisíc, které měla v kapse odložených kalhot. Muž, který už se v minulosti několikrát dostal do křížku se zákonem, byl obviněn z přečinu krádeže, v případě uznání viny mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 25letý muž, kterého včera odpoledne zastavila hlídka bílinských policistů. Sedl si za volant osobního vozidla, i když má pravomocným rozhodnutím Městského úřadu Bílina uložen 18měsíční zákaz řízení motorových vozidel. Tím se dopustil přečinu, za který by ho mohl soudce v krajním případě poslat až na dva roky do vězení.

1. srpna 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem