Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zadržen na letišti

TEPLICKO - Vykradl dva domy a chtěl zmizet v Anglii; Zpronevěřila část tržby... 

 

Recidivista zadržen na letišti

     Policisté dopadli zloděje, který je podezřelý z vloupání do nejméně dvou rodinných domů v Krupce. V minulosti 11krát odsouzený recidivista se koncem září vloupal do domu, ze kterého si odnesl stravenky a finanční hotovost. V půlce října pak vnikl do další nemovitosti, ve které podle poškozeného odcizil hodinky a herní notebook s příslušenstvím, celkem měl majitelům domů způsobit odcizením věcí škodu přes padesát tisíc korun.

     V průběhu vyšetřování se vyskytly informace, které směřovaly k tomu, že se krádeží dopustil 29letý muž z Chomutova, protože se ale v místě bydliště nezdržoval, zažádali kriminalisté státního zástupce o vydání předběžného souhlasu se zadržením podezřelého. Toho chytili policisté na konci minulého týdne na letišti v Praze ve chvíli, kdy se chystal vycestovat do Anglie. Místo „výletu“ do zahraničí byl eskortován do Teplic k výslechu, následně byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které by mohl strávit až pět let ve vězení. Z obavy, že by na svobodě pokračoval v páchání trestné činnosti a vyhýbal se trestnímu stíhání, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval.

 

Zpronevěřila část tržby

     Z přečinu zpronevěry se bude zodpovídat 29letá žena, která pracovala v restauraci v katastru obce Dubí. Během své směny si bez souhlasu a vědomí majitele podniku vzala peníze z tržeb a zkonzumovala část alkoholu ze zásob restaurace. Poškozený vyčíslil škodu na necelých osm tisíc korun, v případě uznání viny hrozí ženě až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Kradl v obchodech

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže v21letému recidivistovi, který se v Bílině opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Koncem září požádal prodavačku, aby mu podala zboží, které se nacházelo v jiné části prodejny, následně využil její krátké nepozornosti a police odcizil třílitrovou lahev likéru v hodnotě téměř dva tisíce korun.

     O několik dnů později odcizil z vitríny pultové prodejny masných výrobků zváženou a zabalenou vepřovou krkovici v hodnotě téměř 400 korun a dva dny nato odcizil v jiné prodejně dvě balení ložního povlečení za více jak tisíc korun. Zatím bude na soud, u kterého si může vyslechnout verdikt až tříletého vězení, čekat na svobodě, pokud s krádežemi nepřestane, není vyloučeno, že skončí ve vazební věznici.

 

 

24. 10. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem