Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Muž odcizil dávkovače mýdla; Vloupání do bytu; Hledáme svědky nehod... 

Recidivista zase kradl

     Do vězení se asi brzy vrátí 47letý recidivista, kterému policisté sdělili podezření z přečinu krádeže. V polovině září měl v teplickém obchodním centru z dámských i pánských toalet odcizit sedm dávkovačů mýdla i s příslušenstvím. Škoda zatím nebyla vyčíslena, nicméně s ohledem na jeho trestní minulost nebude konečná částka relevantní. Muž je stíhán na svobodě, v případě uznání viny ho může soudce poslat až na tři roky za mříže.

Vloupání do bytu

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý lapka, který se v Bílině vloupal do bytu. Využil pootevřeného okna, vnikl dovnitř a majitele připravil o šperky, mobilní telefon, tablet a další věci za více jak 40 tisíc korun. Po odcizených věcech i neznámém zloději, kterému hrozí až tříleté vězení, nyní pátrají policisté.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 15:00 hodin dne 12. října 2019 do 18:22 hodin dne 19. října 2019 v Bílině, na parkovišti ulic Fügnerova a Aléská. Neznámý řidič měl nabourat pravou zadní část zaparkovaného vozidla Mazda, a aniž by učinil patřičná opatření daná zákonem, místo dopravní nehody opustil.

       K další nehodě mělo dojít v době od 18:00 hodin dne 19. října 2019 do 7:00 hodin dne 20. října 2019 v Teplicích, ul. Pod Hvězdárnou, kde měl nezjištěný řidič narazit do zaparkovaného vozidla BMW a z místa odjet. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Z dodávky zmizelo nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do zaparkované dodávky. Odnesl si elektrické ruční nářadí za přibližně dvanáct tisíc korun, dalších deset tisíc bude stát oprava poškozeného auta. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

21. října 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem