Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Na soud bude čekat ve vazbě; Zaměřil se na tuňáka... 

Recidivista zase kradl

     Ani třináct odsouzení neodradilo 43letého muže od dalšího páchání trestné činnosti. Recidivista, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý, že se v půlce srpna vloupal v Bílině do autoservisu, odkud si odnesl pokladnu. Koncem téhož měsíce se v měl v Bílině vloupat do prodejny, ze které ukradl převážně tabákové výrobky, koncem září opět „navštívil“ autoservis, odkud zmizely různé zásilky přepravní společnosti. V sousedství pak z nádrže zaparkovaného auta odčerpal asi šedesát litrů nafty a z dalšího vozu odcizil autorádio.

    Je rovněž podezřelý, že se vloupal do dílny na Rakovnicku, byl ale vyrušen dříve, než stihl něco ukrást, kriminalisté ho také viní z toho, že se koncem září v Hrobčicích vloupal do přístřešku, odkud odcizil přívěsný vozík. K posledním dvěma skutkům si dojel osobním autem, i když má soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

     Recidivista měl také koncem října odcizit v Ledvicích zaparkovanou dodávku, auto v hodnotě 85 tisíc korun chtěl ukrást také v Újezdečku, což se mu ale nepodařilo, a tak alespoň z další dodávky ukradl autorádio.

     Obviněný muž měl poškozeným způsobit celkovou škodu přes 126 tisíc korun, na soud, u kterého si v případě uznání viny může vyslechnout verdikt až tříletého trestu odnětí svobody, bude čekat ve vazbě.

Zaměřil se na tuňáka

     Někteří zloději ukradnou vše, co jim přijde pod ruku, jiní se specializují třeba jen na určité věci. Tím by mohl být i třicetiletý muž, kterému policisté včera sdělili podezření z přečinu krádeže. Muž, který už měl v minulosti opletačky se zákonem, je podezřelý, že v průběhu uplynulých dvou týdnů odcizil v teplických supermarketech skoro čtyři sta konzerv tuňáka, takové množství z obchodů odnesl během pěti krádeží. Jen jednou změnil sortiment, to když ukradl přes čtyřicet čokolád. Nebyl ale milovníkem konzervovaných ryb, jak by se mohlo zdát, svůj lup rozprodával různým zájemcům, kteří mu za tuňáka zaplatili. Muž, který krádežemi způsobil škodu skoro devatenáct tisíc korun, je vyšetřován na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí až dvouleté vězení.

Vykradený sklep

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vnikl do suterénu domu, kde se vloupal do sklepa, ze kterého podle trestního oznámení zmizelo rybářské vybavení, elektro kolo, dvě elektrické koloběžky a další věci v celkové hodnotě kolem osmdesáti tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, zloději hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

3. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem