Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Tentokrát muž odcizil hliník; Ze střechy utrhl okap; Zůstal jen prázdný byt. 

Recidivista zase kradl

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 35letému recidivistovi, který je podezřelý, že z oploceného pozemku v centru města ukradl hliníkové stavební prvky. Při odchodu z místa činu ho ale chytili strážníci, kteří v minulosti 16krát odsouzeného muže předali policistům. Přestože způsobil škodu jen jeden tisíc korun, s ohledem na jeho trestní minulost byl případ kvalifikován jako přečin krádeže, na soud bude muž čekat na svobodě.

Ze střechy utrhl okap

     V Bílině byl zadržen 35letý muž, který okradl okap z řadové garáže. V úterý po poledni utrhl ze střechy plechový okap v hodnotě čtyři sta korun, už půl hodiny od přijetí oznámení ho ale zadržela hlídka strážníků. S ohledem na skutečnost, že je v podmínce, mu policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může jít v krajním případě až na tři roky do vězení.

Zůstal jen prázdný byt

     Z přečinu krádeže je podezřelý zatím neznámý pachatel, který vykradl byt v Teplicích. Majitel zjistil, že mu někdo z bytu, který v únoru pronajal, odnesl plynový kotel, kompletně vybavenou kuchyňskou linku včetně spotřebičů, vybavení koupelny a další věci v celkové hodnotě devadesát tisíc korun. Jestli to byl nájemník, který už se před časem z bytu odstěhoval, nebo někdo jiný, teď budou zjišťovat policisté, pokud se podaří pachatele ustanovit, hrozí mu až pět let za mřížemi.

31. 5. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem