Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Už dva týdny po návratu z vězení vykradl auto; Za volantem neměli co dělat... 

Recidivista zase kradl

     Až na osm let by se mohl vrátit za mříže 29letý recidivista, který byl v uplynulých dnech obviněn z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Je podezřelý, že se už dva týdny po návratu z výkonu trestu odnětí svobody vloupal v Teplicích do zaparkovaného auta, ze kterého odcizil jen servisní knihu.

     Po týdnu se vloupal do dodávky a v tomto případě už byl úspěšnější, z auta odcizil navigaci a peněženku. Koncem března vnikl do dalšího užitkového vozidla, ze kterého si odnesl kufry s různým elektro nářadím, v půlce dubna se pak vloupal v Teplicích do dalších dvou aut, v jednom našel navigaci, v druhém nebylo nic cenného.

     Je rovněž podezřelý, že z volně přístupné chodby bytového domu v Dubí odcizil horské kolo a dvě sportovní bundy, celkem způsobil poškozeným škodu přes 44 tisíc korun.

Za volantem neměli co dělat

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 40letý muž, kterého v Trnovanech zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Sedl si za volant, i když má rozhodnutím Magistrátu města Teplice uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let. Navíc měl pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, k čemuž zřejmě přihlédne soudce při rozhodování o druhu a výši trestu, v krajním případě by mohl muž skončit za mřížemi až na dva roky.

     Stejný trest hrozí i 25letému muži, který rovněž nerespektuje rozhodnutí soudu, kterým mu byl uložen dvouletý zákaz řízení motorových vozidel. Policisté, kteří ho přistihli za volantem, mu udělali test na přítomnost drog v těle, který byl pozitivní,  oba muži budou na soud čekat na svobodě.

Vykradená auta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do dvou zaparkovaných aut. Z obou odcizil kamery umístěné na čelním skle, celkovou škodu oznamovatelé vyčíslili na 3500 korun za odcizené věci a šest tisíc na poškození vozidel. Pokud se podaří zjistit pachatelovu totožnost, bude se zodpovídat z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za které mu s ohledem na dosud trvající nouzový stav hrozí až osmileté vězení.

27. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem