Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Dvacetkrát trestaný muž je ve vazbě; Vykradené garáže a další zprávy. 

Recidivista zase kradl

     Před dvěma týdny se na policii obrátil muž, kterého okradl neznámý zloděj. Využil chvíle, kdy majitel zapojoval za auto zaparkované před mosteckým hobby marketem přívěsný vozík a z nezamčeného vozidla mu odcizil tašku s finanční hotovostí, klíči, modemem, firemními dokumenty a dalšími věcmi, jejichž celkovou hodnotu poškozený vyčíslil na čtyřicet tisíc korun. Zloděj si ale nevšiml kamery na čelním skle, která zaznamenala jeho obličej i auto s cizí registrační značkou, kterým z místa činu odjel. Podezřelého vozidla si o několik dnů později povšimli tepličtí policisté, kteří v něm zadrželi muže, který odpovídal popisu pachatele.

     Během vyšetřování se ukázalo, že to není jediná krádež, kterou má mít na svědomí. Je také podezřelý, že začátkem dubna ukradl v lounském supermarketu tašku, ve které měla poškozená peněženku s doklady, penězi a platební kartou, se kterou byly později provedeny dva neoprávněné výběry několika tisíc korun, a o další výběry se pachatel pokusil bez úspěchu.

     Začátkem května měl podezřelý s dalším neustanoveným spolupachatelem odcizit v prodejně v centru Teplic peněženku ženě, která zde nakupovala a to přímo z kabelky. Ještě týž den měl v teplickém obchodním centru okrást zákazníka, kterému s dalším spolupachatelem ukradli peněženku s finanční hotovostí a kreditní kartou.

     Celkem měl poškozené připravit o majetek za téměř šedesát tisíc korun, v minulosti dvacetkrát odsouzený recidivista byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vzhledem k tomu, že na svobodě by v páchání trestné činnosti zřejmě pokračoval, bude na soud čekat ve vazbě, není také vyloučeno, že jeho trestní stíhání bude ještě rozšířeno o další krádeže, kterých se měl dopustit.      

Vykradené garáže

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v garážovém komplexu v Teplicích vloupal do čtyř garáží. Odnesl si především stavební nářadí, způsobená škoda je teprve předmětem prověřování. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

     O několik ulic dál také došlo k vloupání do garáže, v tomto případě zloděj odcizil elektrické ruční nářadí, vodováhy a sadu disků se zimními pneumatikami. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na necelých patnáct tisíc korun, i tento případ je prověřován jako přečin krádeže.

Řídil pod vlivem alkoholu

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 25letý cizinec, kterého v noci kontrolovali policisté z Dubí. Měl řídit osobní vozidlo, ve kterém převážel dalších pět krajanů, když podezřelé auto, které kličkovalo na silnici v centru města, policisté zastavili, přelezl si na zadní sedačky a tvrdil, že neřídil. Muž byl zjevně pod vlivem alkoholu, kolik promile měl v dechu, ale policisté nezjistili, protože ani po pěti pokusech nedokázal provést dechovou zkoušku tak, aby přístroj ukázal výsledek. Jasno tak bude až po až po rozboru odebraného krevního vzorku. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až roční vězení.

Do bytu vlezl přes balkon

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který vnikl do cizího bytu. V Trnovanech vylezl na balkon v přízemí domu a následně vnikl otevřenými dveřmi do bytu, ze kterého si odnesl mobil v hodnotě tři tisíce korun. Pokud se podaří lapku dopadnout, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

30. 5. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem