Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista získal půl milionu

TEPLICKO - Mnohokrát trestaný muž při sjednávání úvěru podváděl; Zloděj měl smůlu...  

Recidivista získal půl milionu
     O téměř půl milionu korun se neoprávněně obohatil 48letý recidivista, který v letošním roce uzavřel s poškozenou společností smlouvu o stavebním spoření a zároveň uzavřel překlenovací úvěr ke smlouvě o stavebním spoření ve výši 500 tisíc korun na modernizaci bytu v Dubí.
     Při sjednávání úvěru uvedl nepravdivé údaje o zaměstnavateli a výši svého příjmu, které doložil padělanými doklady a zfalšoval také smlouvu o nájmu, povolení k rekonstrukci a další písemnosti. Z půjčky, která mu byla na základě smyšlených skutečností poskytnuta, pak zaplatil jen několik splátek.
     Podvodník se do křížku se zákonem rozhodně nedostal poprvé, v minulosti byl již 29krát odsouzen, převážně za majetkovou trestnou činnost a i v současné době je ve výkonu trestu odnětí svobody kvůli krádeži. Pokud bude muž obviněný z úvěrového podvodu odsouzen, může si pobyt ve vězení prodloužit až o osm let. 
 
Zloděj měl smůlu
     Za smolaře se dá označit 29letý muž, který se třikrát vydal ukrást naftu a ani v jednom případě se nedočkal zisku. V srpnu překonal plot areálu poškozené firmy a chtěl ukrást naftu z nádrží zaparkovaných kamionů do kanystrů, které si s sebou přinesl, vyrušil ho ale pracovník ostrahy, a tak se dal na útěk bez nafty i bez kanystrů.
     Po několika dnech se na místo činu vrátil, přestříhal pletivo a znovu chtěl ukrást pohonné hmoty, ani v tomto případě však nebyl úspěšný, protože mu nekalé úmysly překazil řidič kamionu, který do areálu přijel. Opět tak odešel s nepořízenou a navíc bez svých kanystrů, které na místě při útěku zanechal. 
     Minulý týden se zloděj do areálu vrátil potřetí a v tomto případě už kanystry cizí naftou naplnil. Měl ale zase smůlu, protože poškozeného plotu si všiml pracovník ostrahy, který přivolal policisty. Hlídky společně se služebním psovodem zloděje i s kradenou naftou během krátké doby dopadli a zadrželi, muži podezřelému z přečinů krádeže a krádeže ve stadiu pokusu hrozí až dvouleté vězení.
 
Pozornosti se mu nakonec dostalo
     Z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví se bude zodpovídat 37letý muž, který úmyslně poškodil policejní vozidlo. V pondělí odpoledne procházel opilý Teplicemi a měl „splín“, že si ho nikdo nevšímá.
     Ve značně „podroušeném“ stavu ho napadlo, jak pozornost získat, vzal ze země kámen a hodil ho do čelního skla zaparkovaného služebního vozidla. Pak si sedl na zem a čekal, co se bude dít. Když přijela policejní hlídka, poslal strážce zákona „kamsi“, pro podezření ze spáchání trestného činu byl zadržen a následně eskortován na služebnu.
     Tam své „vystoupení“ zakončil tím, že si schválně rozbil hlavu o mříže. Poté, co mu bylo poskytnuto lékařské vyšetření, strávil noc v cele a další den mu bylo sděleno podezření z přečinů, za které mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Okradl vlastní matku
     Až dvouleté vězení hrozí 30letému muži, který okradl vlastní matku. Muž, který má předběžným opatřením soudu zakázáno svou matku kontaktovat kvůli předchozím opakovaným konfliktům, za ní na přelomu září a října opakovaně jezdil a požadoval po ní jídlo a peníze. Když mu poškozená odmítla vyhovět, v jednom případě jí z ruky vytrhl mobil a dokonce ji poté skopl na zem, když se mu snažila zabránit v odjezdu. Při dalších „návštěvách“ se jeho agresivita vůči matce stupňovala, nadával jí velice vulgárními výrazy a vyhrožoval, že ji o všechno připraví.
     Za přečin krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se dopustil nejen kontaktováním poškozené přes zákaz vydaný soudem, ale také řízením motorového vozidla v době, kdy dosáhl 12 bodů, mu hrozí maximálně dvouleté vězení.
 
Spravedlnosti neunikne
     Trnovanští policisté dopadli muže, který se koncem července vloupal do opuštěného objektu. Uvnitř pak vytrhal a následně odcizil kabelové počítačové rozvody a tělesa zářivek, celková škoda byla vyčíslena na více jak čtyřicet tisíc korun. Muž, který už byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen, si vyslechl podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci, hrozí mu až tři roky vězení.
 
 
Teplice, 21. 10. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem