Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Recidivista znásilnil bývalou přítelkyni

ZLÍNSKO: Hrozí mu deset let za mřížemi.  

V noci ze soboty na neděli v bytě ve Zlíně znásilnil šestatřicetiletý muž z Břeclavska, který nyní pobývá ve Zlíně, pětatřicetiletou ženu jiné národnosti žijící nyní také ve Zlíně. Kriminalisté 14x soudně trestaného muže obvinili ze zločinu znásilnění a přečinu omezování osobní svobody. V případě odsouzení by si tak mohl posedět až deset let za mřížemi.

Muž i žena spolu letos krátkou dobu udržovali intimní vztah. Protože se však muž začal chovat agresivně a majetnicky, žena s ním důvěrný vztah rozvázala a od května letošního roku ho považuje pouze za kamaráda. V sobotu chtěl za ní přijít, aby se spolu podívali na film. Když se však v podnapilém stavu v noci dostavil, začal se chovat agresivně, napadal ji verbálně i fyzicky. Nechtěl se spokojit s tvrzením, že jsou pouze kamarádi. Po nějaké chvíli usnul a žena chtěla ze svého bytu odejít. Měla strach. Násilník se v tu chvíli vzbudil a agresivní výpady začaly nanovo, údery do hlavy, škrcení a mlácení. Tentokrát však vyvrcholily znásilněním vystrašené cizinky. Když skončil, plivl jí do obličeje. Po jeho odchodu poslala vyděšená žena sms zprávu o tom, co se stalo, své kamarádce. Ta ji přesvědčila, aby celou událost oznámila na policii. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení násilníka po chvíli zadrželi v místě jeho bydliště. Po jedenácté hodině dopoledne nadýchal 0,29 promile alkoholu. Ke svému činu se dosud nepřiznal.

Státní zástupce uložil agresorovi předběžné opatření spočívající v zákazu jakéhokoli styku s napadenou ženou a zákaz užívat, držet nebo přechovávat alkoholické nápoje a jiné návykové látky. Pokud by muž tento zákaz porušil, je pravděpodobné, že jej soud pošle do vazby.


6. srpna 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem