Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Recidivisté skončili ve vazbě

Havířov - během 40 minut přepadli tři muže ... 

Během 40 minut přepadli tři muže a "vybrali" jeden stánek. Dva pachatelé ve věku 22 a 46 let v Havířově rozbili okno stánku PNS  a vzali žvýkačky, láhve vína, plechovky piva a další věci. Vzápětí po vloupání na ulici K. Světlé oslovili 52letého muže a žádali peníze. Muž ze strachu před nimi začal utíkat. Násilníci ho doběhli a srazili na zem. Svou oběť prošatili, svůj požadavek zdůraznili nožem v ruce, který přepadenému muži přiložili ke krku. Poškozený přišel o drobné mince, mobilní telefon a doklady. Po napadení byl jednorázově ošetřen.
Pachatelé zůstali na ulici K. Světlé a zaměřili se na další oběť. Tentokrát to byl 60letý muž. Scénář přepadení byl stejný - oběť sražena k zemi, přiložení nože ke krku a krádež tašky. Starší muž po napadení má otok a hematomy horníku rtu, poranění zubů s dosud nestanovenou dobou léčení. Třetí oběť pachatelé oslovili na ulici E. Krásnohorské. Chtěli cigaretu, po odmítnutí napadený muž začal utíkat. Pachatelé muže dohnali, povalili na zem, několikrát kopli do hlavy a odcizil věci. Poslední oběť (59 let) po fyzickém útoku utrpěla zranění dolního rtu, otoky, hematomy v obličeji, poranění zubů, poranění prstů.
K přepadení mužů došlo v čase od jedné  do druhé hodiny ranní . Během téhož dne byl kriminalisty zadržen mladší z pachatelů, starší o dva dny později. Oba mají za sebou bohatou kriminální minulost. Mladší opustil brány věznice v červnu roku 2009, v minulosti byl několikrát soudně trestán. Starší ze dvojice násilníků byl v minulosti již 13x soudně trestán. Oba jsou vazebně stíháni.
por.Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 5.3.2010

vytisknout  e-mailem