Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivisté šli po mědi

TEPLICKO - Protřelým zlodějům hrozí až tři roky; Nevydržel neřídit; Z Košťan zmizela dodávka. 

Recidivisté šli po mědi

     Policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci dvěma mužům ve věku 33 a 48 let. Na konci května se v Teplicích vloupali po vypáčení vrat do skladové haly, ze které odcizili téměř 350 kilogramů měděných kabelů. Kromě sedmitisícové škody způsobené poškozením vrat připravili poškozenou firmu o kabely v hodnotě čtyřicet tisíc korun. Oba mají s trestnou činností bohaté zkušenosti, mladší recidivista byl v minulosti odsouzen patnáctkrát, jeho starší komplic má za sebou už dokonce šestadvacet trestů převážně za majetkovou trestnou činnost. Oběma spolupachatelům hrozí v případě uznání viny s ohledem na jejich pestrou trestní minulost až tříleté tresty odnětí svobody.

 

Nevydržel neřídit

     Až dva roky vězení by mohl v krajním případě strávit za mřížemi 26letý muž, který porušil pravomocné rozhodnutí soudu. Včera po půlnoci ho v Trnovanech kontrolovali za volantem osobního vozidla policisté, kteří při lustraci zjistili, že má soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel platný až do července letošního roku. Stačilo tak už jen měsíc počkat a zákon by neporušil, u soudu mu zřejmě přitíží i skutečnost, že měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Mladý muž přiznal, že si je vědom porušení zákazu, prý si jel půjčeným autem jen pro kebab, protože měl hlad, doznal se také k vykouření jointa marihuany. Muž si již převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na soud bude čekat na svobodě.

 

Z Košťan zmizela dodávka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve středu večer odcizil v Košťanech dodávku značky Ford Tranzit červené barvy, reg. zn. 8U08828. Ve večerních hodinách se na policisty obrátil majitel vozidla, podle kterého auto zmizelo z ulice Hornická v době mezi 18:30 – 19:00 hodin, uvnitř auta byl naložený nábytek a různé elektrické nářadí. Celková škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.

 

 

9. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem