Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivisté v akci

MOST - Dvojice kradla ve sběrně kabely, žena oblečení v obchodě a muž kočárek z chodby, všichni byli zadrženi. 

Opět kradla
Na nákup za pět prstů přišla do jednoho obchodu v Litvínově 37letá žena z Litvínova. Ještě v prodejně si měla do kabelky uschovat troje dětské oblečení a dva flakony s toaletní vodou. Krádež věcí neunikla pozornosti prodavaček, které ženu zadržely. Ta odcizený lup vrátila a poté prodejnu kvapem opustila, aniž by počkala na příjezd policie. Zanedlouho byla vypátrána hlídkou policistů ještě v obci. Policisté obvodního oddělení ženě ve zkráceném přípravném  řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Ta byla už letos pro přečin krádeže odsouzena.

Litvínovem kráčel s odcizeným kočárkem
Policie v Litvínově sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 29letému muži z Litvínova. Ten měl koncem října v ranních hodinách z chodby domu v Litvínově odcizit volně odložený dětský kočárek a dětskou autosedačku. Policie zadržela podezřelého ještě týž den, když informaci o krádeži kočárku s popisem předala všem hlídkám venku. Jedna hlídka strážníků si ve městě všimla muže, který tlačil kočárek a na něm měl položenou autosedačku. Odcizené věci byly vráceny zpět poškozenému. Muž kradl i přesto, že byl za podobný přečin v posledních třech letech odsouzen.

V batohu měli smotky kabelů
Na policejním oddělení v Mostě skončili dva muži ve věku 27 let, oba z Mostu. Ti měli koncem října v podvečerní době překonat oplocení u jedné mostecké sběrny. Poté vnikli do uzavřeného prostoru, kde se ukládá elektronika a zde měli odcizit síťové a napájecí kabely od počítačů a televizorů. S lupem již odejít nestihli, na místě byli zadrženi. Policie oba umístila v policejní cele a následně jim sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Oba již v minulosti kradli a jeden z nich se letos vrátil  z výkonu trestu.

Most 7. listopadu 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem