Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivistka opět loupila

MOST- Seniora okradla v parku poté, co uvěřil její lži; Mladík čelí obvinění za usmrcení řidičky . 

 Nepolepšitelná je zřejmě žena ve věku 49 let z Mostu. Třikrát byla odsouzena za zločin loupeže, v současně době je v podmínce, loni v září byla obviněna mosteckou policií za loupež, a nyní je opět stíhána za zvlášť závažný zločin loupeže, kterého se měla dopustit minulý týden v Mostě. Obviněná na konečné v Mostě oslovila 80letého muže z Litvínova. Dozvěděla se, že ztratil v tramvaji klíče. Namluvila mu, že je řidička rychlodráhy a že má jeho klíče doma. Muž jí uvěřil a šel s ní domů. Cestou mu řekla, že má žízeň a tak se stavěli v restauraci, kde si dala pivo a muž jí zaplatil i cigarety. Poté mířili k jejímu domovu přes kopec Lajsník. Žena cestou uvedla, že je unavena, že si jen trochu odpočine. Nečekaně náhle zezadu muže chytila oběma rukama a snažila se mu strhnout bundu. Poškozený se aktivně bránil, žena ho povalila na zem, prohlédla mu kapsy a odcizila mu mobilní telefon a peněženku s hotovostí a doklady. Důchodce ženě vytrhl peněženku z ruky a ona poté zmizela v  přilehlém křoví a dala se na útěk. Kriminalisté pachatelku po několika dnech vypátrali. Našli i mobil, který Mostečanka prodala do zastavárny. Vyšetřovatel ženu po obvinění zadržel a státnímu zástupci podal podnět k návrhu na vzetí do vazby.


 

Za smrt řidičky čelí obvinění

Mostecká policie zahájila trestní stíhání mladíka z Litvínova a obvinila ho z provinění usmrcení z nedbalosti. Mladík, kterému nebylo ani 18 let, dne 4. listopadu 2013 řídil motorové vozidlo značky Škoda bez zapnutých světel ve stavu vylučujícím způsobilost a bez toho, aniž by vlastnil řidičské oprávnění. Na silnici I/27 od obce Litvínov na Most se neřídil na přímém úseku pokyny policisty, když nerespektoval signál k zastavení s červeným nápisem „STOP“ na služebním vozidle Policie ČR. Za ulicí Nádražní nepřizpůsobil své chování situaci v silničním provozu, vjel do protisměru a tam se čelně střetl s protijedoucím autem značky VW Polo. Řidička tohoto vozu utrpěla těžká zranění, na jejichž následky druhý den zemřela.


 

Policie ukončila šetření tří případů, kterých se měly dopustit nezletilé děti

Odcizené peníze prý utratil za sladkosti

Mostecká policie v těchto dnech ukončila šetření tří případů, kdy se trestné činnosti měly dopustit nezletilé děti. Mladík z Chomutovska v obci na Litvínovsku měl v únoru využít nestřeženého okamžiku a odcizit jednomu muži bundu, ve které měl muž peněženku s hotovostí ve výši 2 000 korun. Bundu odložil k popelnici a peněženku odhodil. Peníze si však ponechal. Prý část utratil. Policie odcizený obnos již nezajistila. Případ byl s ohledem na věk chlapce odložen.


 

Doma řekl, že mobil našel

Kriminalisté v Mostě šetřili loupež, která se měla stát koncem února v Mostě u jednoho supermarketu. Tam chlapec pod hrozbou hození kamene, požadoval po nezletilé dívce vydání mobilního telefonu. Ta mu přístroj ze strachu vydala. Chlapec z aparátu vyndal SIM kartu, kterou po dívce hodil a poté s mobilem odešel. Doma měl uvést, že mobil našel. Policie nezletilého mladíka vypátrala a mobil zajistila. I tento případ je odložen s ohledem na nepřípustnost stíhání nezletilé osoby.


 

Čtveřice na dívky pokřikovala vulgarismy a jednu omezovala v pohybu

Případ výtržnictví a omezování osobní svobody šetřila hamerská policie. Čtyři nezletilí chlapci měli koncem února v dopoledních hodinách na místě veřejně přístupném poblíž zastávky MHD v obci na Litvínovsku napadat slovně vulgárními výrazy a poté i fyzicky nezletilou dívku v přítomnosti její kamarádky. Dívka utržila kopanec do nohy a chlapci ji měli držet kolem pasu a znemožnit jí volný pohyb. Ke zranění dívky nedošlo.


 

S ohledem na věk osob byly všechny tři případy policií odloženy. O protiprávních jednáních nezletilých osob bude informován orgán sociální právní ochrany dítěte. Policie všechny spisy předá státnímu zástupci s návrhem na opatření. I když dítě mladší patnácti let není trestně odpovědné a dopustí-li se činu jinak trestného, činí soud pro mládež opatření potřebná k jeho nápravě.


 

Dítě hrálo v herně na automatu za souhlasu obsluhy

Z přečinu ohrožování výchovy dítěte bylo sděleno mosteckými policisty podezření ve zkráceném přípravném řízení 60letému muži. Ten v jedné mostecké herně umožnil dítěti hru na výherním hracím automatu, který je vybaven technickým zařízením, ovlivňující výsledek hry a poskytující možnost peněžité výhry. Jako odpovědný pracovník herny neplnil řádně své povinnosti, které mu vyplývaly z pověření odpovědných osob, a se kterými byl prokazatelně seznámen a proškolen. Svou nedbalostí tak umožnil hru na automatu osobě mladší 18 let.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. dubna 2014


 


 

vytisknout  e-mailem