Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivistka si odnesla kočárek

LIBERECKO – Návštěvu dětského centra korunovala krádeží hraček. 

30letá žena z Liberecka, ač již byla v minulosti odsouzena rozsudkem Okresního soudu za majetkovou trestnou činnost, neváhala a opět se pokusila využít příležitost ve svůj prospěch. To, že na konci jejího počínání byli poškozeni ti nejmenší, žena zřejmě nedomyslela.

Návštěvu dětského centra zahájila 30letá recidivista spolu se svým druhem na Štědrý den. Rozhodli se navštívit ženino dítko, které je umístěné v jednom z center na Liberecku a užít si atmosféru Vánoc. Odpoledne strávili pospolu v návštěvní místnosti. Oddávali se hrám, konverzaci a vůbec využívali veškerých okamžiků společně stráveného času, který dozajista posiluje vazby mezi rodiči a jejich ratolestmi. Vcelku idylické a chvályhodné, avšak jen do chvíle, kdy už se blížil čas loučení a odchodu.
Místnost, ve které různí sponzoři z řad jiných rodičů, firem, ale i jinak na dětská centra napojených přispívatelů, zanechávají rozličné hračky, dětský nábytek a další potřebné věci, které by děti, ale i personál mohl využívat, „využili“ právě i recidivistka se svým druhem. Bohužel však, zcela odlišným způsobem. Těsně před kvapných odchodem prozkoumali jednu ze skříní, v níž byla uložena další část vybavení a hračky pro děti. Během několika málo okamžiků si žena přisvojila ještě zabalený panenkovský kočárek, spolu s kterým zmizelo také rádio patřící jedné ze zaměstnankyň dětského centra. Spolu s přítelem pak urychleně odešli. 
Celková škoda byla vyčíslena na 700 korun.  

Policisté ženě sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádež, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 

6. března 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem