Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivistku vypátrali na ubytovně

CHOMUTOVSKO - Na výsledek vyšetřování čeká za mřížemi; Příspěvek na bydlení pobírala neoprávněně. 

Na devět měsíců měla podle rozhodnutí soudu nastoupit do vězení 35letá Chomutovanka. Pobyt za mřížemi ji však zřejmě nelákal. Přesto, že převzala výzvu soudu k nástupu do výkonu trestu, tak do věznice nenastoupila. Místo toho se zdržovala na různých místech na Chomutovsku. Policisté ji vypátrali na jedné z ubytoven, odkud ji pak převezli do věznice.

Vyšetřovatel kvůli nenastoupení výkonu trestu zahájil trestní stíhání dotyčné pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Této čtyřikrát trestané recidivistce tak hrozí, že její pobyt za mřížemi se ještě o něco „protáhne“. Podle zákona by jí soud mohl za uvedený trestný čin odsoudit až k dvouletému trestu.

Příspěvek na bydlení pobírala neoprávněně

Obvinění z trestného činu podvodu čelí 26letá žena z Jirkova. Ta podle vyšetřovatele na základě své žádosti pobírala příspěvek na bydlení za účelem hrazení nájemného v bytě, kde bydlela. Dotyčná se však po nějaké době z bytu odstěhovala, a aniž by to příslušnému úřadu práce oznámila, sociální dávku vztahující se k danému bytu pobírala dál. Po dobu dvou měsíců jí tak peníze byly vyplaceny neoprávněně a na úkor státu se měla obohatit o téměř 13 tisíc korun.

Za zmíněný trestný čin jí v krajním případě může u soudu hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 22. dubna 2021

vytisknout  e-mailem