Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivistku zadrželi při krádeži

LIBEREC – Žena si do kabelky uschovala přes dva kilogramy potravin. S lupem pak prošla pokladnami bez zaplacení. 

Dámské kabelky skrývají mnohá tajemství. Pro muže někdy až zcela nepochopitelná, pro ženy však životně důležitá. Na první pohled jsou tyto malé módní doplňky schopné pojmout taková množství důležitých ženských potřeb a přípravků, že nezbývá než smeknout před umem jejich výrobců a praktičností žen, které jsou schopny uvnitř věci uspořádat tak, aby to nijak nenarušilo vzhled či nevzbudilo dojem přeplněnosti.

S přeplněností svého módního doplňku si hlavu nelámala 27letá žena z Liberce. V pondělí 19. února krátce po šestnácté hodině navštívila prodejnu potravin v centru města. Po důkladné prohlídce regálů s vystaveným zbožím chtěla žena zřejmě otestovat celkovou kapacitu své kabelky. Jak jinak si vysvětlit, že i přesto, že v ruce měla nákupní košík, skončilo několik potravin právě v kabelce. Tak jako tak, se žena dopustila krádeže, neboť půl kila sekané, téměř kilová kýta a několik dalších druhů uzenin v hodnotě téměř tři sta padesát korun nezaplatila a prošla prostorem pokladen. Zde ji však zadrželi pozorní pracovníci ostrahy, kteří na místo přivolali policejní hlídku.

Ve společnosti mužů zákona pokračovala mladá recidivistka na služebnu obvodního oddělení, kde jí policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 

21. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem