Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivistou je v devatenácti letech

ČESKOLIPSKO . Kriminalisté objasnili sérii vloupání do rodinných domů. 

Kriminalisté v tomto týdnu zadrželi zloděje, který od počátku června stačil v České Lípě napáchat majetkovou trestnou činnost se škodou 167 000 korun. Jedná se o teprve 19letého místního mladíka, který má za sebou už bohatou trestní minulost. Brány věznice naposledy opustil  v květnu letošního roku a pro jinou majetkovou trestnou činnost  ho Okresní soud v Brně v listopadu loňského roku pravomocně potrestal  zákazem pobytu na území města Brna na dobu 60 měsíců. Teď si koleduje o to, aby mu soud zakázal další město.

Kriminalisté zjistili, že se za necelé dva měsíce  v České Lípě vloupal do čtyř rodinných domů v ulicích Mariánská, Kožnarova, Klínová a Kovářova a dále pak do přízemního bytu panelového domu v Jižní ulici. Ve dvou případech vnikl do domácností v době, kdy zde majitelé spali. Nejčastěji využíval pootevřených  oken při větrání. Bral vše, co se dá rychle zpeněžit , notebooky, jinou elektroniku, drahý alkohol,  šperky, ale i peníze v hotovosti nebo doklady. Kromě toho se vloupal i do garáže u rodinného domu v Nawkově ulici v České Lípě, ze které odcizil horské kolo a dále také do provozovny pekárny a do baru v ulici Paní Zdislavy.

Nepříjemnost  způsobil i majitelce osobního vozidla značky Citroen, která parkovala v Jiráskově ulici v České Lípě. Mladík jí vozidlo odcizil, ale potom ho odstavil na silnici v ulici Na Střelnici tak nevhodně, že muselo být odtaženo jako překážka silničního provozu. Vzhledem k tomu, že majitelka neměla auto ještě zcela přepsané na sebe a stále v dokumentech jako majitel figurovala firma, na kterou policisté neměli spojení,  trvalo poměrně dlouho, než se celá záležitost vyjasnila.

Policisté ho v této souvislosti již obvinili z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření platební karty a neoprávněného užívání cizí věci, za které mu  hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

 

29. 7. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem