Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivistu čeká vazba

TEPLICE - Chtěl vykrást dům, se svědkem ale nepočítal a další zprávy. 

Recidivistu čeká vazba
     Policisté obvinili z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a omezování osobní 38letého recidivistu, který vykradl rodinný dům na Teplicku.   
     V úterý po osmé hodině ráno vnikl brankou na soukromý pozemek a dále neuzamčenými vchodovými dveřmi do domu. Natrefil ale na nezletilého chlapce, který byl sám doma, což mu ovšem vůbec nevadilo. Chlapce zamkl na toaletě a začal prohledávat dům. Venku se pak následně vloupal do garáže, odkud odcizil horské kolo, elektrické kabely a další drobnosti v celkové hodnotě přes 18 tisíc korun. Na kole pak odjel do blízkého lesa, kde chtěl kabely vypálit, aby z nich získal měď.
     Podezřelého muže si ale všimli sousedé poškozeného a vydali se za ním do lesa. Když se ho ptali, kde kabely a kolo vzal, začal být agresivní a napadl je klackem. Svědci se ale nedali, podezřelého zpacifikovali a přivolali policisty, kteří ho zadrželi.
     Při vyšetřování vyšlo najevo, že má muž na svědomí i další krádež, které se dopustil koncem května. V Sobědruhách vešel nezajištěnou vjezdovou bránou na pozemek, odkud odcizil volně položené padesátikilové klubko stavebního vázacího drátu. Spatřil ho ale poškozený, který ho okřikl, aby železo vrátil a začal volat na linku 158. Zloděj muže strhl na zem a začal ho bít pěstmi, silně strčil i do dcery napadeného, která si zhmoždila ruku. Jeho řádění zastavil až přítel napadené ženy, který ho zadržel do příjezdu policistů. Než hlídka přijela, museli si poškození vyslechnout opakované výhrůžky, že se vrátí a pozabíjí je.
     V minulosti trestně stíhaný muž byl koncem července obviněn i z dalších trestných činů, například vloupání do automobilu, nebo krádež motorového vozidla. Vzhledem k důvodné obavě, že by na svobodě v protiprávním jednání pokračoval, podali policisté podnět k jeho vzetí do vazby. Pokud bude uznán vinným z trestných činů, ze kterých byl obviněn, může se vrátit až na tři roky zpět za mříže.
 
Vykradený sklep
     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se vloupal do suterénu činžovního domu v Teplicích. Po překonání zámků vnikl do sklepních prostor, odkud odcizil carvingové lyže, lyžařské boty a stojan na rybářské pruty. Celková škoda byla vyčíslena na necelých devět tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kamion na suchu
     Šest set litrů motorové nafty odcizil neznámý pachatel z kamionu zaparkovaného u Velvět. V nočních hodinách odšrouboval víčko nádrže, ze které pak odčerpal pohonné hmoty v hodnotě dvacet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli pátrají.
 
Přišel o peníze i doklady
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který včera večer kradl v Teplicích. Zloděj si vyhlédl muže, který měl v ruce tašku, přiběhl k němu a zezadu mu ji vytrhl. S igelitkou, ve které měl poškozený peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou, se pak dal na útěk.
     Okradený vyčíslil škodu na 2400 korun, pokud se podaří zjistit totožnost pachatele, hrozí mu za přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 8. 8. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem