Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ředitel Útvaru pro ochranu prezidenta republiky žádá o přeložení

Útvar dočasně povede plk. Vladimír Mach. 

Ředitel Útvaru pro ochranu prezidenta republiky podal žádost o přeložení na jiné služební místo. Oznámil to dnes odpoledne policejnímu prezidentovi brig. gen. Tomáši Tuhému.
 
„Rozhodnutí plk. Dongrese beru na vědomí a chápu ho jako logický důsledek vyslovené nedůvěry pana prezidenta republiky,“ oznámil policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý. Prezident zároveň upozornil, že ředitel útvaru neodchází v důsledku krádeže prezidentské standarty. „Policie ČR je jedním ze tří subjektů, kteří se na bezpečnosti Hradu podílejí a jsme členy pracovní skupiny, která se zpřísněním bezpečnostních pravidel zabývá a připravuje je už několik měsíců,“ uvedl policejní prezident a doplnil, že „střežení vnějšího perimetru Hradu není přímo v gesci Policie ČR. Naše hlídky zareagovaly okamžitě, jakmile zjistily signál, a do několika minut zadržely tři podezřelé. Pokusu o opakovaný incident se navíc podařilo předejít hned od začátku.“

Policie ČR přispěla k bezpečnosti Pražského hradu přibližně před rokem, kdy posílila Útvar pro ochranu prezidenta republiky o několik hlídek.

Nemůžeme policisty přeskupovat z místa na místo, policie není bezedná nádoba, ochrannou službu jsme doplnili už před několika měsíci policisty z krajských ředitelství. S dalším personálním posílením počítáme pro příští rok, už jsme předložili naši koncepci Rozvoje Policie ČR v letech 2014 – 2020,“ upřesnil policejní prezident.
 
Plk. Petr Dongres spadá do personální pravomoci prvního náměstka policejního prezidenta, který je s celou věcí taktéž seznámen. O personální situaci vedení policejního prezidia diskutuje, útvar bude dočasně řídit plk. Vladimír Mach, současný vedoucí II. odboru Útvaru pro ochranu prezidenta republiky.
 
plk. Ing. Jana Macalíková, tisková mluvčí Policejní prezidium
24. záři 2015

vytisknout  e-mailem