Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Regulovčík 2015

OLOMOUCKÝ KRAJ - Soutěž dopravních policistů  

V úterý 26. května 2015 se jako každoročně konala krajská soutěž dopravních policistů pod názvem „Regulovčík 2015“. V devět hodin přivítal ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plk. Ing. Libor Krejčiřík a vedoucí odboru dopravní policie plk. Mgr. Dušan Věženský patnáct soutěžících policistů z dopravních inspektorátů všech územních odborů Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Mezi patnácti soutěžícími byly i dvě ženy.
Soutěž se skládala z teoretické a praktické části.
V teoretické části si policisté prověřili své znalosti z pravidel silničního provozu a odborné znalosti právních předpisů. Na vypracování testu měli stanovený časový limit.
Do praktické části bylo zařazeno řízení silničního provozu na křižovatce a jízda zručnosti.
Po jedenácté hodině bylo zastaveno světelné řízení křižovatky ulic Pražská, Foersterova a tř. Míru. Zde policisté za plného provozu a ke zděšení některých řidičů, řídili dopravu. Naštěstí se vše obešlo bez vážných komplikací. V době, kdy policisté řídili křižovatku projely i dva vozy rychlé záchranné služby pod majáky. Řidiči na policejní znamení „pozor“ zůstali stát a následně vzorně uvolnili jízdní pruh pro projíždějící vůz záchranářů. Pak se znovu řídili pokyny policisty.  Po dvou hodinách byla opět zapnuta světelná signalizace křižovatky.
Při řízení křižovatky odborná komise hodnotila ústroj policistů, pokyny a pohyby při řízení křižovatky a také řešení vzniklých nenadálých situací v provozu.
Policisté se pak přesunuli na velké parkoviště pod viaduktem na ulici Holická a zde proběhla jízda zručnosti. I této disciplíny se všichni zhostili výborně. Hodnotil se slalom mezi kužely, couvání do boxů, zajetí mezi překážky a zastavení na vyznačeném místě. Při této disciplíně šlo nejen o přesnost, ale měřil se i čas, za který byla jízda ukončena.
Celou soutěž hodnotila odborná porota složená ze zástupců krajského ředitelství, dále zde byl zástupce Besip, Ing. Miroslav Charouz a pan Miroslav Sekanina, bývalý dopravní policista, který nyní pracuje na MÚ Uničov.
Na závěr ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje všem účastníkům soutěže poděkoval a tři nejlepší odměnil cenou. Na třetím místě se umístil policista dopravního inspektorátu územního odboru Šumperk pprap. Martin Hojgr, na druhém místě pprap. Jakub Krčál a vítězem se stal stejně jako v roce 2014 pprap. Petr Absolon. Oba posledně jmenovaní policisté jsou zařazeni na odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Soutěž byla velice vyrovnaná a všichni i za nepříznivého počasí dosáhli výborných výsledků.

kpt. Mgr.Marta Vlachová

27.5.2015

vytisknout  e-mailem