Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Regulovčík roku 2012 - pozvánka

Ms kraj - dopravní policisté předvedou své umění v řízení křižovatek 

V sobotu 16. června 2012 se v areálu Centra bezpečné jízdy LIBROS OSTRAVA uskuteční IV. ročník soutěže dopravních policistů „Regulovčík roku 2012“. Soutěž probíhá pod záštitou ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáše Tuhého a bude součástí programu „Bezpečně na prázdninových cestách !!!“.

Soutěže se zúčastní celkem 18 vybraných dopravních policistů ze všech dopravních inspektorátů a oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie MS kraje. Zástupci autoškol a policejní veteráni (bývalí vedoucí pracovníci dopravní policie) utvoří tým rozhodčích. V dopoledních hodinách prokáží soutěžící své praktické znalosti a schopnosti při řízení křižovatky u restaurace Slovan v Ostravě-Porubě (křižovatka ulic Opavská a 17. listopadu). Odpolední část soutěže policisté zahájí teoretickou zkouškou a poté sami usednou za volant a prokáží svou zručnost v řízení automobilu.

Kromě samotné soutěže připravili dopravní policisté pro diváky – řidiče malé překvapení. V rámci odpoledního programu si budou moci nechat změřit propustnost skel svých automobilů.


Časový harmonogram

• 08:20 hod – slavnostní zahájení soutěže

• 09:00 hod – praktická část soutěže – řízení křižovatky
(křižovatka ul. Opavská X ul.17. listopadu u Slovanu v Ostravě - Porubě)

• 11:15 hod – zahájení teoretické části soutěže

• 12:30 hod – jízda zručnosti, technika jízdy na polygonu
(jízda zručnosti - průjezd zatáčkou se sníženou přilnavostí, slalom mezi kužely, couvání mezi stojící vozidla a do garáže, otočení vozidla na malém prostoru tzv. „dvorek“, zastavení vozu na určitém bodě
technika jízdy – nájezd na smykovou desku, uvedení vozidla do smyku, vyrovnání smyku, vyhnutí se překážkám – vodní stěny)

• 14:30 hod – ukončení soutěže a sečtení výsledků

• 15:00 hod – slavnostní vyhlášení vítězů

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
13.6.2012
 

vytisknout  e-mailem