Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Regulovčík roku 2024

Ms kraj: Soutěž dopravních policistů kraje zná vítěze 

Při v pořadí již 14. ročníku Regulovčík roku změřili moravskoslezští dopravní policisté své „síly“ v části odborné i dovednostní, praktické. Nádherná skleněná putovní trofej pro vítěze právem přináleží prap. Miachaelu Jastrzembskému z oddělení silničního dohledu.

Soutěže se v pátek zúčastnilo 20 dopravních policistů, včetně jedné ženy. Do Ostravy přijeli z celého kraje, tedy z dopravních inspektorátů jednotlivých územních odborů a Městského ředitelství policie Ostrava, dále z dálničních oddělení Ostrava, Mankovice a Frýdek-Místek a z oddělení silničního dohledu krajského ředitelství. Soutěžící podpořili také náměstek ředitele krajského ředitelství pro vnější službu plk. Mgr. Libor Schejok a vedoucí odboru služby dopravní policie plk. Mgr. Petr Štencel. Ani letos nechyběla komise, jejíž členové dbali nad pravidly soutěže a vše řádně bodově hodnotili. 

V pořadí první disciplínou bylo řízení silničního provozu na frekventované křižovatce v Ostravě, kde byla vypnuta světelná signalizace. Zatímco dosavadní ročníky soutěže provázelo slunko, letos připravilo počasí ne zrovna příjemný bonus ve formě vydatného deště. Ten ztížil podmínky pro regulovčíky a samozřejmě vůbec nepomáhal řidičům, kteří často při jejich pokynech tápali. Policisté na křižovatce předvedli, jak dokáží usměrnit provoz. Hodnoceni byli mimo jiné za vystupování při převzetí a předání křižovatky, pohyb v křižovatce a přesnost a srozumitelnost pokynů. Křižovatka byla shodná jako v předchozích letech. Tvoří ji několik jízdních pruhů, přechody pro chodce, přejezd pro cyklisty a nechybí projíždějící tramvaje. Pro soutěž z dopravně technického hlediska tedy jednoznačně vhodná.

Po někdy až adrenalinových chvílích absolvovali policisté teoretickou část soutěže, kdy v určeném časovém limitu prokazovali odbornost při testech (primárně) z dopravních předpisů. Pokračovali druhou disciplínou praktické části spočívající v jízdě zručnosti a techniky jízdy. Na ostravském polygonu předvedli, jak si poradí při jízdě na mokré ploše, při slalomové jízdě, bodováni byli rovněž v přesnosti a rychlosti při parkování nebo otáčení vozidla ve stísněném prostoru.

Soutěž byla opravdu vyrovnaná, bodové rozdíly minimální. Vítězem Regulovčíka roku 2024 je prap. Miachael Jastrzembski z oddělení silničního dohledu krajského ředitelství, druhé místo obsadil nprap. Jindřich Kozelský rovněž z oddělení silničního dohledu a třetí místo obsadil prap. Michal Hadáček z dálničního oddělení Frýdek-Místek krajského ředitelství. Kolegové, kteří obsadili 1. a 2. místo, budou reprezentovat naše krajské ředitelství na celorepublikové soutěži dopravních policistů.

Policistům na stupních vítězů přináleží gratulace, všem ostatním poděkování za účast a vynikající výkony. Patří se také poděkovat všem, kteří poskytli podporu a součinnost při pořádání soutěže.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 27. května 2024

Odkazy do noveho okna

_rozlosování

_rozlosování 

Detailní náhled

hodnotitelé_MP

hodnotitelé_MP 

Detailní náhled

křižovatka_1

křižovatka_1 

Detailní náhled

křižovatka_2

křižovatka_2 

Detailní náhled

křižovatka_3

křižovatka_3 

Detailní náhled

křižovatka_4

křižovatka_4 

Detailní náhled

polygon_1

polygon_1 

Detailní náhled

polygon_2

polygon_2 

Detailní náhled

polygon_3

polygon_3 

Detailní náhled

polygon_4

polygon_4 

Detailní náhled

polygon_5

polygon_5 

Detailní náhled

vyhlášení_gratulace

vyhlášení_gratulace 

Detailní náhled

vyhlášení_tři nejlepší

vyhlášení_tři nejlepší 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem