Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řeka si vzala dva životy

HODONÍNSKO: /AKTUALIZACE/ Druhý utonulý byl nalezen. 

Ve čtvrtek krátce po devatenácté hodině přijali policisté oznámení o utonutí muže v řece Moravě u obce Vnorovy. Po příjezdu na místo pak policisté zjistili, že za nezjištěných okolností došlo k utonutí osmapadesátiletého muže. Když lidé na břehu spatřili utonulé tělo, vydali se do řeky, aby tělo zachytili a dopravili na břeh. To se jim také podařilo a tělo z vody vyprostili. Při této činnosti ale utonul další muž, který rovněž skočil do vody. Po tonoucím devětapadesátiletém muži bezprostředně poté pátrali místní lidé. Jejich pokusy však byly neúspěšné. Na místo události přijeli hasiči se čluny k propátrávání řeky. Zasahující policisté přizvali i policejní potápěče a vrtulník s termovizí. Pátrací akce v řece trvala až do nočních hodin, ale nebyla úspěšná a utonulého muže se doposud nepodařilo nalézt. Další pátrání probíhá o pátečního rána.

AKTUALIZACE:

14:00 hod. - Pátrací akce ani po několika hodinách páteční činnosti nepřinesla požadovaný výsledek. Momentálně jsou na vodě dva policejní a jeden hasičský člun. Jeden tým na člunu propátrává hladinu řeky a okolní břehy. Další dva čluny včetně potápěčů pracují s vyhledávací technikou a propátrávají dno řeky.

20:00 hod. - Páteční pátrací akce byla ukončena s negativním výsledkem. I přes veškeré úsilí a celodenní činnost policistů, potápěčů a hasičů se utonulého nepodařilo nalézt. V následujících dnech bude probíhat nepravidelný monitoring řeky s cílem objevit tělo pohřešovaného muže.

18.7. - 08:00 hod. - V průběhu noci z pátku na sobotu přijali policisté oznámení od rybáře, že v řece Moravě nedaleko obce Vnorovy nalezl lidské tělo. Policejní potápěči tělo z vody vyprostili a po identifikaci zemřelého se potvrdilo, že se jedná o muže, po kterém se od pátečního večera pátralo. Policisté na případu dvojnásobného utonutí i nadále pracují.

por. Bc. Petr Zámečník, 17. 7. 2015

 

vytisknout  e-mailem