Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řekl si o úplatek

MLADOBOLESLAVSKO - Nečekanou dohru mělo koncem minulého týdne dědické řízení. 

Muž z Mladé Boleslavi během dědického řízení zjistil, že součástí dědictví je i pozemek v obci nedaleko Mladé Boleslavi. Na soukromém pozemku však obec nechala bez vědomí majitele vystavět tenisové kurty. Jako zástupce nových vlastníků se rozhodl celou situaci řešit, a nabídl pozemek obci k odkoupení. Zastupitelé s podobným scénářem počítali a předem rozhodli o maximální možné ceně, kterou jsou za kurty ochotni zaplatit. Ta byla stanovena na necelých sedm set padesát tisíc korun.

Jednáním o nákupu byl pověřen místostarosta, který však jednal dost nestandardně. Před svědkem majiteli nabídl, že za patnáct procent z kupní ceny pozemku ovlivní členy zastupitelstva tak, aby od vlastníků nemovitost obec koupila za cenu, kterou však zastupitelstvo již dříve schválilo. Ač udivený muž upozornil místostarostu, že je jeho chování nezákonné, ten svou nabídku dokonce několikrát zopakoval. To se mu také stalo osudným. Případem se okamžitě začali zabývat kriminalisté.

 

Ti po získání dostatku důkazů koncem minulého týdne sdělili dvaapadesátiletému muži podezření ze spáchání trestného činu přijetí úplatku. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.


 

por. David Schön

tiskový mluvčí

P ČR Mladá Boleslav

16. 6. 2014

vytisknout  e-mailem