Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řepná kampaň začíná, jezděte oparně

KRAJ – Na nákladní vozidla se zaměří policisté. 

V následujících dnech začíná řepná kampaň, která s sebou přinese zvýšený provoz nákladních vozidel na silnicích v rámci celého Královéhradeckého kraje. Pro řidiče může zvýšený provoz nákladních vozidel přinést různá omezení v dopravě, případně zdržení.

"Zaměříme se na to, aby přeprava neohrožovala bezpečnost a plynulost silničního provozu. Pro nás tato část roku každoročně přináší zvýšený výkon služby, kdy se u nákladních vozidel zaměřujeme například na dodržování předepsaných sociálních předpisů, na technický stav vozidel, na kontrolu zajištění nákladu, ale také na dodržování rychlostních a hmotnostních limitů,"  uvádí plk. Ing. Petr Dušek, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Právě kontrola dodržování hmotnostních limitů bude v následujících týdnech namátkově prováděna na různých typech komunikací, v různých časech na předem vytipovaných místech i v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu.

Policisté však budou cílit ruku v ruce s očekávaným zvýšeným provozem i na zajištění bezpečnosti a plynulosti silniční dopravy v místech, kde je předpoklad, že by mohlo docházet k dopravním kolizím.

Všem řidičům v následujících týdnech proto doporučujeme, aby při svých cestách dbali i z tohoto důvodu zvýšené pozornosti.

mjr. Magdaléna Vlčková
10.9.2021

vytisknout  e-mailem