Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řetízky údajně našel na schodech

BRNO: Do protokolu už raději nevypovídal. 

 V pátek třináctého spěchali policisté z oddělení hlídkové služby k muži, který měl být okraden o řetízky. Policisté na místě neměli zrovna jednoduchou práci, protože muž neustále měnil výpovědi. Neshodovalo se místo krádeže, v dalších verzích přibyla krádež peněženky s třinácti tisíci korunami, nejasná zůstala také jeho otázka hraní na automatech. Zdánlivě neuvěřitelnou výpověď o tom, že  "…cítil, jak mu někdo strhává řetízky a než se otočil, byla už ulice prázdná…“ ospravedlňuje výsledek dechové zkoušky. Přístroj ukázal hodnotu 2, 49 promile alkoholu.

Zatímco poškozený odešel střízlivět, policisté se vrátili do baru. Tam od svědků získali popis pravděpodobného pachatele. A protože jeden z policistů podle popisu usoudil, že by mohlo jít o dvaačtyřicetiletého občana sousedního státu (už měl co do činění z policií), zamířila hlídka do místa jeho přechodného bydliště. V bytě se svítilo a na zaklepání otevřel podezřelý. Jeho manželka pak pozvala policisty dál, aby celou věc neřešili na chodbě. Na stole v kuchyni si hlídka nemohla nevšimnout hledaných řetízků…

O několik hodin později žideničtí kriminalisté sdělili muži provinění z krádeže. Ten ještě ke všemu při čekání na trest v policejní cele zlomil nafasovaný jednorázový zubní kartáček a pokusil se s ním poranit. Policisté ale včasným zákrokem uchránili cizince před dalšími škrábanci na zápěstí.

por. Pavel Šváb, 18.07.2012

Zvukový záznam: řetízky_1807.mp3

vytisknout  e-mailem