Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Revizorům se prokazoval dokladem někoho jiného

LIBEREC - Vozil se dopravními prostředky Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou zadarmo a myslel si, že pokuty bude platit někdo jiný. 

Pro případ, který doposud řešili policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum, by se hodilo přísloví "Lež má krátké nohy". Mladík ve věku 24 let, pocházející z Českolipska, si myslel, jak vyzraje nad revizory, když jim předloží při kontrole místo jízdenky osobní doklad někoho jiného. To však nějakou chvíli fungovalo, ale nakonec přeci jen skončil na policejní služebně. 

V těchto dnech policisté mladíkovi sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "Poškození cizích práv", za který ho může soud poslat až na dva roky do vězení. 

Mladík v době od 12. července letošního roku do 5. září se při několika kontrolách jízdného ze strany revizorů při jízdě dopravmími prostředky Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou vždy prokazoval nalezeným osobním dokladem. Doklad ztratil jeho majitel v průběhu měsíce června a ztrátu také hlásil. Přítrž všemu učinil majitel ztraceného dokladu, kterému domů začaly chodit nezaplacené pokuty. Obrátil se přímo na Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce a o ztrátě svého dokladu je informoval. Při poslední kontrole měl tedy mladík, který cestoval na černo, smůlu, neboť revizoři již disponovali s informací o ztraceném dokladu a mladíka zkontrolovali důkladněji. V tu chvíli se již ukázalo, kdo je oním cestujícím, který jezdí zadarmo.

Dopravci jednáním mladíka vznikla škoda přes 3 tisíce korun.
 

13.10.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem