Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidič nadýchal přes 3,5 promile

V policejních sítích uvízli další dva podnapilí řidiči a další zprávy z Novojičínska. 

Policisté přistihli v polovině tohoto týdne za volantem  dva podnapilé šoféry. Krátce po úterním (18.8.) poledni kontrolovali dopravní policisté na silnici I/57 v Hodslavicích 37letého řidiče vozidla Hyundai Atos.  Provedenou dechovou zkouškou řidiči neměřili  3,38 promile alkoholu v dechu.  Další zkouška vykázala hodnotu  3,68 promile. Řidič z Nového Jičína s naměřenými hodnotami  souhlasil. Dále bylo zjištěno, že není držitelem řidičského  oprávnění.  Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení směřující k prověření a objasnění skutečností důvodně  nasvědčujících spáchání trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky podle. Trestní zákon stanovuje za uvedené  protiprávní jednání trest až jeden rok odnětí  svobody,  peněžitý  trest  nebo zákaz činnosti.
Dalšího z  hříšníků kontrolovala policejní hlídka ve středu 19. srpna krátce po půl třetí nad ránem u Frenštátu pod Radhoštěm. Při provedené orientační dechové zkoušce nadýchal  22letý řidič vozidla  Fiat Punto 1,89 promile. Policisté dále zjistili, že mladý muž vozidlo řídil z Veřovic do Frenštátu pod Radhoštěm, ačkoliv není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Dále  vozidlo užil bez svolení majitele, který mu zapůjčil klíče pouze k vyzvednutí osobních věci ze zavazadlového prostoru. Mladíkovi z Frenštátska policisté sdělili ve zkráceném přípravném  řízení  podezření z trestných činů neoprávněné užívání  cizí věci, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění  a ohrožení pod vlivem návykové  látky.

Novojičínští policisté evidují od počátku do poloviny srpna letošního roku přes sto případů porušení zákona, které byly kvalifikovány jako trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky.

 Ilustrační fotogalerie zde: foto1  foto2 foto3  foto4
 
Stalo  se ...
 
 
Číšník zřejmě zpronevěřil tržbu

Kopřivničtí policisté v těchto  dnech zahájili úkony  trestního řízení směřující k objasnění  a prověření skutečností důvodně  nasvědčujících tomu,  že byl spáchán trestný čin zpronevěra. Podezřelým je 44letý  muž z Kopřivnice, který pracoval v srpnu letošního roku jako  číšník v jedné  kopřivnické herně. Na začátku měsíce srpna si měl ponechat vyinkasovanou tržbu  ze své směny a tyto  peníze, za které zodpovídal, zřejmě použil pro svou vlastní  potřebu. Podle majitele se mělo jednat o částku přes 22 tisíc  korun. Na  nesrovnalost finančních prostředků se přišlo při vyúčtování další směnou.  Podezřelý se od této doby v  herně neukázal a kontaktu s poškozeným se vyhýbá.
V  tomto případě zákon hovoří, že kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou  majetkovou hodnotu, která mu byla svěřena, a způsobí  tak na cizím majetku škodu  nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím  věci.
 
 
Před restaurací se porvali

Z trestného činu výtržnictví jsou podezřelí  dva muži ve  věku 22 a 33 let. Ve středu 19. srpna před osmou hodinou večerní v Novém Jičíně  na Masarykově náměstí, v prostoru venkovní zahrádky restaurace, měl 33letý muž odstrčil na zábradlí zahrádky o rok mladšího poškozeného. Mladšího muže následně  několikrát udeřil pěstí do obličeje. Napadení předcházela slovní rozepře mezi muži. Další 22letý muž se snažil odtrhnout podezřelého od poškozeného, což se mu však nedařilo, tak jej udeřil keramickým džbánkem na příbory do hlavy. Napadený muž utrpěl povrchovou tržnou ránu v délce půl centimetru na pravé části  obličeje. K dalšímu zranění  naštěstí nedošlo. Případ nadále prošetřují  novojičínští  policisté.
 
 
Cyklista přišel o své jízdní kolo

Ve večerních hodinách dne 18. srpna odcizil neznámý pachatel v bývalém areálu Karnola na ulici Suvorovova v Novém Jičíně pánské horské kolo značky Maxbike. Jízdní kolo, černé barvy měl majitel uzamčené lankovým zámkem ve stojanu na kola u vstupu do podniku. Majiteli tak pachatel  způsobil škodu odcizením přes deset tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem