Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídí opilí a nezákonně

LOUNY - Dopouštějí se trestných činů... 

V minulých dnech lounští policisté při běžných dopravních kontrolách zadrželi několik opilých řidičů a také těch, kteří usedli za volant a řídili vozidlo neoprávněně. Někteří z nich dokonce "nadýchali" přes dvě promile alkoholu nebo řídili i přesto, že mají až do roku 2015 uložen zákaz řízení.

Ve čtvrtek večer zadrželi policisté podnapilého řidiče za volantem osobního vozidla zn. Renault v lounské Husově ulici. Devětařicetiletý muž nejprve "nadýchal" 1, 57 promile a po třiceti minutách 1, 68 promile alkoholu. Muži zákona mu na místě zadrželi řidičský průkaz a následující den mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ze stejného trestného činu policisté sdělili v pátek podezření i 24letému mladíkovi z Podbořan. Ten řídil opilý již předminulý víkend v podbořanské Husově ulici. Policejní hlídkou byl kontrolován při řízení osobního vozidla zn. Citröen C3. Provedená dechová zkouška ukázala 1, 58 promile alkoholu v dechu. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Výsledek rozboru zjistil, že řidič měl v krvi 1, 79 g/kg ethanolu.

Přes dvě promile alkoholu "nadýchal" v sobotu odpoledne 27letý řidič motorového vozidla zn. Opel Kadet, kterého kontrolovali policisté v žatecké Zeyerově ulici. První měření přístrojem Dräger ukázalo u řidiče hodnotu 2, 19 promile a opakované dokonce 2, 33 promile alkoholu v dechu. Stejně jako v předchozích případech, i tomuto muži sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dalšího řidiče, kterému policisté naměřili dokonce 2, 61 promile alkoholu v dechu, zadrželi v sobotu večer, poblíž benzinové čerpací stanice v Postoloprtech. Opilý šofér osobního vozidla zn. Opel Astra "nadýchal" nejprve 2, 27 promile a následně 2, 61. Pro silnou podnapilost byl mladý muž, po provedení lékařského vyšetření, umístěn do policení cely a následující den, po vystřízlivění, mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Všichni hříšníci byli po provedených úkonech propuštěni ze zadržení na svobodu.

Nezákonně usedl za volant a řídil motorové osobní vozidlo zn. Fiat Tempra 35letý muž ze Sokolovska. V pátek odpoledne jej policisté kontrolovali mezi obcemi Chlumčany a Cítoliby a provedenou lustrací zjistili, že muž má od 23. července 2009 vysloven zákaz řízení na dobu 12 měsíců. Ve zkráceném přípravném řízení bylo proto muži sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

O několik desítek minut později kontrolovali policisté i řidiče motorového vozidla zn. Renault v obci Strojetice. I tento 29letý mladík ze Semilska řídil nezákonně. Od 9. března tohoto roku má vysloven zákaz řízení na dobu 24 měsíců. Taktéž mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

V sobotu odpoledne prováděli policisté silniční kontrolu i v obci Zeměchy. Stavěli vozidlo zn. Renault 21 Nevada, které řídil 35letý muž z Kladenska. Zjistili, že uvedený má od 5. června 2009 vysloven Okresním soudem Kladno zákaz řízení všech motorových vozidel až do 5. června roku 2012 a další trest, spočívající v zákazu řízení, od 5. června 2012 do 5. června 2015. I on je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Stejný trestný čin má na svědomí i 31letý muž z Lounska, který řídil osobní vůz zn. VW Golf. Toho policisté kontrolovali v sobotu, krátce před půlnocí, v lounské ulici Osvoboditelů. Zjistili, že Okresní soud v Lounech mu uložil zákaz řízení s nabytím právní moci dne 10. 4. 2008 na dobu tří let. Dále u něj policisté provedenou dechovou zkouškou zjistili požití alkoholu. V dechu mu naměřili 0, 11 promile a opakovaně 0, 10 promile alkoholu v dechu. Po provedení nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn na svobodu.

Louny, 29. března 2010 

 

   

 

vytisknout  e-mailem