Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídí přes zákaz

LOUNY - Dopouštějí se trestného činu... 

Rozhodnutí soudu o trestu spočívajícím v zákazu řízení motorových vozidel nic neříká některým takto potrestaným osobám. Klidně usednou za volant a řídí motorové vozidlo dál. Dva takové případy řešila policie v minulých dnech. V úterý ráno kontrolovala policejní hlídka v podbořanské ulici Antonína Dvořáka osobní automobil zn. Peugeot, který řídila 44letá žena z Podbořanska. Provedenou lustrací policisté zjistili, že dotyčná má uložen zákaz řízení od 23. prosince 2009 na dobu 18 měsíců. Žena tedy vykonala činnost, která jí byla rozhodnutím Okresního soudu v Lounech zakázána a zároveň jí bylo odňato řidičské oprávnění. Navíc policisté zjistili, že registrační značka na vozidle nebyla tomuto vozu přidělena. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté uvedené ženě podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Ze stejného trestného činu je podezřelý i 36letý muž ze Žatce. Toho policisté stavěli a kontrolovali v úterý večer v žatecké Šafaříkově ulici, když řídil motocykl zn. Yamaha. Jak následně vyšlo najevo, i tento šofér usedl za volant či řídítka motorového vozidla neoprávněně. Rozhodnutím Okresního soudu v Lounech má uložen trest zákazu řízení od 11. června 2009 na dobu tří let. Navíc řídil motocykl bez registrační značky. Oba podezřelí byli po provedených úkonech propuštěni na svobodu.

Do hostince se vloupal zloděj

Násilným způsobem vnikl do hostince v Ročově dosud neznámý pachatel. K události došlo v úterý nad ránem, když poberta nejprve překonal oplocení objektu, vylomil dveře a poté vnikl do prostor hospody. Odnesl si příruční pokladnu s penězi a dále cigarety různách značek. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 59 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Odcizil lešení

Na jeden pozemek ve Stradonicích na Lounsku, který je oplocen jen částečně, vnikl v minulých dnech neznámý pachatel. Zaujalo jej lešení u rozestavěného domu, které následně odcizil a k tomu si přibral i stavební dřevěné hranoly. Poškozenému majiteli tak způsobil škodu za 13 tisíc korun. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Louny, 19. května 2010

   

vytisknout  e-mailem